Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Blog İsmini Menü Çubuğuna Taşıma

Google Sites Sayfasına Blog Gömme yazımızdan sonra, sayfamız için verdiğimiz blog ismini Google Sites Menü çubuğuna nasıl alınacağı ile i...

...
Google Sites Sayfasına Blog Gömme yazımızdan sonra, sayfamız için verdiğimiz blog ismini Google Sites Menü çubuğuna nasıl alınacağı ile ilgili adımları incelemeye başlayabiliriz. Oluşturduğunuz yazı sayfa başlık isimlerini dilediğiniz zaman anlatılan bu yöntem ile Google Sites menü çubuğuna taşıyabileceksiniz. İlgili adımları takip ederek sitenizi yapılandırın.

İlgili Makaleler :

Ücretsiz Google Sites Kurulum Aşamaları
Google sites nasıl kurulur videolu anlatım

Google Sites, yazı başlık isimlerinin menü çubuğuna taşınması :

1. Google Sites sayfasına giriş yapın. Daha önce Google Sites ile site açtı iseniz tarayıcınız sizi Google Sites sayfasına götürecektir. Google Sites, ile ilgili siteniz yoksa yeni bir Google Sites oluşturma sayfasına yönlendirilirsiniz. Google Sites ile site oluşturma açıklamalarını yukarıda verilen ilgili adımlardan takip ederek sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz.
2. Dişli simgesi, Diğer işlemler ok işaretine tıklayın.
3. Site yerleşimini düzenle ismine tıklayın.
4. Menü çubuğu üzerine maus’u yanaştırdığınızda Yatay gezinmeyi düzenleyin mesajını göreceksiniz.
5. Maus ile yatay menü çubuğunun olduğu yatay koyu renkli alan tıklayın.
6. Açılan pencerede Sayfa Ekle ismine tıklayın. Yeni bir pencere açılacak.
7. Açılan pencere içinde, Site haritası menü altında bulunan Blog ismine tıklayın.
8. Tıkladığınız Blog ismi Menü çubuğuna taşınmış olarak göreceksiniz. Blog ismi seçili ve mavi bir renkte iken sağ taraftaki ok işaretleri ile görülmesini istediğiniz alana taşıyın. Yukarı ve aşağıya ok işaretleri taşıyacağınız sıra konumunu belirler. Sağa ve sola dönük oklar ise sıralı veya alt kategoriye taşımanıza yarayan yardımcı elemanlardır. Diğer bir anlatım ile ; Blogger yerleşim panelinde gadget'lerin elle sürükleyerek taşınması işlemini, burada oklar ile sürükleyip taşıyarak konumlandırırız. Bu benzetmenin, konuyu anlamanız açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum.
9. Koyu renkli isimler sıralı menülerdir. Soluk renkli isimler ise, başlık isminin altında yer alan alt kategorileri oluşturur. Örneğin aşağıdaki resimde 4. sırada görülen blog ismi Google Sites kaydedildikten sonra, Ana sayfada 2. sırada görülecektir. Aşağıda Gezinmeyi yapılandırma pencere resmini inceleyin.
10. Tamam butonuna tıklayın, Blog isminin Ana Sayfada 2. sırada çıktığını göreceksiniz. Sağ üst kısımdan Kapat ismine tıklayın. Yaptığınız tüm işlemler otomatik kaydedilmiş olacaktır. Yaptığımız işlem sonucunu yukarıda verilen ilk resimde 2. sırada Blog isminin çıktığını görebilirsiniz. Blog sayfa ismi ile gömdüğünüz blog’unuz, artık bu isime tıklandığında görülmeye başlayacaktır. Google Sites ve farklı konulardaki makaleleri okuyabilmek için takip sistemlerinden birini kullanabilirsiniz. Takipte kalın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.