Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Siteleri için Backlink’in Önemi Nedir?

Web siteleri için Backlink , bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu, ana sayfa veya herhangi bir sayfa, gadget, banner, text link'...

...
Web siteleri için Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu, ana sayfa veya herhangi bir sayfa, gadget, banner, text link'inin bulunması ile karşılıklı link verme durumuna kısaca PageRank diyoruz. Web sitelerinin yükselmesi için bu link değerleri çok önemli bir sistemi oluştururlar. Bir web sitesinin link'i herhangi başka bir siteye eklendiği zaman, Google ve diğer arama motorlarında "link:www.siteadi.com" şeklinde aratıldığında bulunan siteler, aratmış olduğunuz web sitesine backlink vermiş demektir. Bu işlem sonucu, web site ile alakalı linkler PageRank değerinin yükselmesine katkı sağlarlar.

Arama motorlarının ilk görevi, bir siteye başka bir site link veriyorsa şu mantıkla değerlendirilir. Bu site iyi bir sitedir, kötü olan bir siteye kimse link vermez. Backlink sitenin PageRank'ının yükselmesinde en etkili araçtır. Ancak Pr'si ( PageRank ) yüksek olan sitelerden link almak daha faydalıdır. 

Örneğin; Pr. değeri sıfır olan sitelerden 100 link'iniz olacağına, Pr. değeri 4 olan siteden 1 link almak daha mantıklı ve iyidir. Backlink almanın faydaları olduğu gibi tam ters mantıkla backlink vermenin zararları da vardır. Sitenizdeki link çıkışı (yabancı) ne kadar az ise SEO (Search Engine Optimization, Arama Motoru Optimizasyonu) açısından o kadar iyidir. Ayrıca pornografik, warez sitelere backlink verirseniz arama motorları o siteleri yükselttiğinizden dolayı sizi de cezalandıracaktır.

Backlink'in sitenize faydalı olabilmesi için backlink veren sitenin en az sizin sitenize göre C Class ip kullanıyor olması gereklidir. Örneğin; sitenizin ip adresi 1.1.1.1 olarak düşünelim. Diğer sitenin de en az 1.1.2.3 olması önemlidir. Arama motorlarının kendi sitemize backlink vererek onları yükseltmemizi önlemek için yapılan bir sistemdir. Ancak günümüzde genellikle küçük sitelerde shared hosting (paylaşımlı hosting) kullanıldığından bazen kendinizin olmayan bir siteden bile backlink aldığınızda bu sorunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca backlink aldığınız site sizin sitenizle aynı kategoride ise size çok daha fazla faydası olacağına kesin gözü ile bakabilirsiniz.

Diğer bir konuyu incelediğimizde, Alexa Backlink, kısaca yayınlanan web sitenin google arama motorunda en ön sıralara çıkması, ziyaretçi giriş sayılarını artırması için önemli faktörlerde bulunmaktadır. Bu faktörlerden en önemlisi, özgün makale yayınlamaktadır. Web Site içeriğini, 
sitenin ziyaret edilmesine bağlı olarak arama sonuçlarında bulan botlar tarafından  yapılıyor.

İndex için botların sitenize daha çok ve sık uğramasını istiyorsanız özgün yazı veya makale yayınlamakla beraber bazı küçük seo ayarları yani arama optimizasyonları ve backlink almak zorundasınız. Seo ayarları, küçük eklentiler veya hazır kodlarla yapabilmektedir.

Backlink almak ise işin en zor ve ayrıntılı kısmını oluşturmaktadırlar. Arama botlarının bir site içinde yaptığı kontrollerde öncelikle yeni bir yazı olup olmadığına bakar ve varsa bu yazının özgün olup olmadığı kontrol eder. Ardından site içerisindeki başka sitelerine ait linkler araştırılmaktadır. Google’a göre değerli bir site olup olmadığı PageRank sistemine göre ölçülür.

Siteniz değerli ise, PageRank değeriniz 1 ile 10 arasında bazı rakamlar ile değerlendirilir. Bu durum Rank değeri 3 olan ve üstüne çıktığı andan itibaren artık siteniz de değerlidir. Bu aşamadan sonra, diğer siteler arasında yerini almaya başlar. Google tarafından daha sık ziyaret edildiğinden dolayı daha çok index alır ve böylelikle arama sonuçlarında zirveye doğru tırmanmaya başlarsınız. Başarıyı yakalayarak devam ettirmek, bu aşamadan sonra atacağınız her adıma bağlıdır. Bu adımlar ise araştırma, testler, inceleme, özgün makale yazma, sosyal paylaşım sitelerini doğru kullanma gibi çok farklı faktörlere bağlıdır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.