Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Sitelerinin Google Dalgalanmaları

Web siteleri için, Google dalgalanmalar , arama sonuçlarında kararsız web sitelerinin sayfa ilk sırasında sürekli yer değiştirmesi anlamı...

...
Web siteleri için, Google dalgalanmalar, arama sonuçlarında kararsız web sitelerinin sayfa ilk sırasında sürekli yer değiştirmesi anlamını ifade eder. Dalgalanmanın ne zaman, nasıl ve hangi siteleri etkileyeceğini kimse tahmin edemez. Google dalgalanmaları bazı anahtar kelimelerde aşırı yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Web sitenizde anahtar kelime bulunuyorsa dalgalanmadan etkilenip etkilenmeyeceğini kimse tahmin edememektedir. Seo’nuz ne kadar güçlü olursa olsun, web siteniz ne kadar kapsamlı olursa olsun, Domain süreniz ne kadar uzun olursa olsun dalgalanmadan etkilenmeyeceğinizin bir garantisi yoktur.

Google, arama sonuçları dalgalanmasından etkilendiğiniz de yapacağınız pek bir şey yoktur. Dalgalanma öncesi Web siteniz için hangi işlemleri yapıyorsanız o işlemlere devam edin. Sakın dalgalanma sonrası sıralamada bir düşüş yaşadım deyip Seo işlemlerinizi hızlandırmayınız. Bunu yaptığınız takdirde dalgalanma sonucu geçici sıra kaybınız kalıcı olabilir.

Google Dalgalanmalarında şu sıralar aşırı bir artış gözlemlenmektedir. Bunun sebebi henüz tam anlaşılmış değildir. Önümüzdeki günlerde Google algoritmasında bir güncelleme söz konusu olmaması beni daha da endişelendiriyor ve oturup beklemekten başka bir çare bırakmıyor.

Alexa değerlerine bakacak olursak çoğu çalışma yapılan günlerde değerler ya çok az düşüyor yada günlerce sabit kalabiliyor. 21 Nisandan sonra gelen yeni Google algoritmaları sanırım hala oturmadı. 2016 sezonunda çalışmaların daha düzenli gideceğine inanıyorum. Bildiğiniz gibi mobil uyumluluk ve açılış hızlarının arama opsiyonları üzerinde çok etkiler bırakacağı uyumlu sitelerin ön planda tutulacağı bilgisini almıştık. Yaptığımız araştırmalarda şuan bu bilginin tam anlamıyla doğruluğu kanıtlanmış değil. Birçok yabancı forumda bu konu hakkında makaleler yazılmakta ve Adnan Güney bey ile yaptığımız incelemelerde bile çoğu mobil uyumsuz Alexa değeri düşük sitelerin bile üst sıralarda yer aldığını gördük. Bu yüzden moral bozmadan yapmış olduğunuz çalışmalara devam ediniz mutlaka 6 ay içerisinde yapılan çalışmaların meyvesini alacaksınız bu tip dalgalanmalar Google üzerinde yıllardır olmakta beklemekten başka seçenek bazen olmuyor.

Yazar Hakkında : Bu yazı networkdizayn.com site yönetim ve yazarı Fatik Körpe  bey tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.