Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Sesli Arama İle Yazı Yazmadan İstediğinizi Aratın

Google Chrome tarayıcı, Sesli arama özelliğini kullanarak klavyenizde yazı yazmadan Filim, Dizi, Belgesel, Moda, Müzik, günün spot haberle...

...
Google Chrome tarayıcı, Sesli arama özelliğini kullanarak klavyenizde yazı yazmadan Filim, Dizi, Belgesel, Moda, Müzik, günün spot haberlerine sesli arama yaparak tarayıcınızdan ulaşın. Google’un, Voice Search Chrome tarayıcı sesli arama özelliği her arama yaptığımızda gözümüzün önünde durur. Ancak Voice Search sesli arama özelliğini kullanmaz veya belli bir yaş ortalamasından sonra bilgisayar kullanmaya çalışan insanlara yardımcı olması açısından öneride dahi bulunmayız. Bu yazıyı yaşadığım gerçek bir olay ile bağdaştırarak ne kadar önemli ve değerli olduğunu sizlere aktarmak isterim.

Kısa bir süre önce kışlıktan, kiralık olarak tuttuğum yazlığa taşındım. Yazlıkta birçok komşum 65 yaş ortalamasında. Bilgisayar kullanmasını bilmiyor. Onlara bilgisayar kullanması öğretiyor ne yapmaları gerektiğini teorik ve pratik yaşatarak hayata daha fazla bağlantılı olmalarını sağlıyor. Bu çalışmalar arasında, dostlarım benden bilgisayarlarına gazete, belgesel günlük haberleri takip edebilmeleri için bir istekte bulundular. Bu isteklerini bilgisayar masa üstüne birçok site bağlantı kısayollarını ekleyerek yapabilirdim. 


Ancak, Google Chrome Voice Search sesli arama özelliği kullanımını kendilerine öğreterek sorunun kökünden çözülmesini sağladım. Onlar sesli arama özelliğini kullanarak istedikleri bulduklarında bu duruma çok sevindiler. Sevinçleri gözlerinden okunuyor ve çok mutlu oldular. Siz de insanlara yardımcı olarak bu mutluluğu birlikte yaşayabilirsiniz. Bilmeyen arkadaşlar için, Google Chrome Voice Search sesli arama özelliğini nasıl kullanacağız aşağıda adım adım görelim.

Google Chrome Voice Search sesli arama özelliğini kullanma :

1. Google Chrome Voice Search sesli arama özelliğini iki şekilde de kullanabiliriz.
2. Google Chrome tarayıcımızda boş bir sekme açarak, arama penceresi içinde bulunan mikrofon simgesine tıklayıp, gereken izni vererek.
3. Google, Chrome Web Mağazasın da Chrome tarayıcı uzantısı olan “Chrome Voice Search” tarayıcı uzantısını tarayıcımıza ekleyerek. Chrome Web Mağazasın da arama yaptığınızda bulmanız gereken simge şu şekildedir.


Introducing Voice Search for your computer
Bilgisayarınız için Sesli Arama Tanıtım Videosu

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.