Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Arama Sonuçlarında Sosyal Profillerini Göster

Google arama sonuçları profil alanında , yapılandırılmış veri biçimleme kullanarak web site sosyal paylaşım profillerinizin görülmesini ...

...
Google arama sonuçları profil alanında, yapılandırılmış veri biçimleme kullanarak web site sosyal paylaşım profillerinizin görülmesini belirleyebilirsiniz. Facebook, Twitter, Linkedin, Google+, Instagram, YouTube gibi sosyal paylaşım profillerinizi, Google arama sonuçları profil alanında göstermek için sosyal profillerinizin doğrulanması gerekir. 

Belirtiğiniz sosyal profiller, Google Algoritmaları gereği kullanıcıların sorgularına yanıt olarak en uygun olanları gösterilmektedir. Web sitenize yapılandırılmış biçimle eklemek için açık standart olan schema.org ve JSON-LD biçimlendirme format'ı kullanılmaktadır. 

Web sitenize kodları ekleyip yapılandırılmış veri test aracı ile doğruluğu teyit edilip, web sitenizin indekslemesi sonucunda arama sonuçları profil alanında sosyal profiller görülmeye başlar. 

Aşağıda verilen yapılandırılmış veri kodlarını sitenize eklendikten sonra arama sonuçlarında sosyal profillerin görüntüsünü yukarıdaki örnek resim gibi görebilirsiniz. Sosyal profillerin arama sonuçlarında görülmesinin Google'un inisiyatifin de olduğunu lütfen unutmayın. 
Web sitenize ekleyeceğiniz kodlar, kodların yapılandırılması ve kodların doğruluğunu teyit eden test aracı için ilgili adımları takip edin.

Sosyal Profiller İle İlgili Yapılandırılmış Veri Kodları:

<script type="application/ld+json">
{ "@context" : "http://schema.org",
  "@type" : "Person",
  "name" : "Güney59 Paylaşım",
  "url" : "http://guney59.blogspot.com",
  "sameAs" : [ "http://www.facebook.com/guney59paylasim",
      "http://twitter.com/guney59",
      "http://www.linkedin.com/in/guney59",
      "http://plus.google.com/114021536527450214647"] 
}
</script>
Yukarıda verilen kodlar içinde bulunan mavi renkli etiket linklerini kendi sosyal profil ve blog linki ile değiştirin. Mevcut örneği iyice inceleyin. Kodlar içindeki bilgiler eksik veya fazla olduğunda yapılandırılmış veri işaretlemesi hatalı mesaj iletisi verecektir.

Sosyal Profil Veri Kodlarını Ekleme: 

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. ŞablonHtml’yi Düzenle, ile kodlarınızı açın ve [ </body> ] gövde kapanış etiketini bulun. Ctrl+F ile aratabilirsiniz.
3. Kapanış etiketinin hemen üst kısmına kodları ekleyin ve kaydedin. Kodların eklendiği alanı görmek için resmi inceleyin.
Şablon → Html’yi Düzenle, ile kodlarınızı açın ve [ </body> ] gövde kapanış etiketini bulun. Ctrl+F ile aratabilirsiniz.
4. Yapmış olduğunuz işlemlerin doğru olup olmadığını test etmek için, blog linkini girin ve Yapılandırılmış veri test aracı ile kontrol edin.
Yapmış olduğunuz işlemlerin doğru olup olmadığını test etmek için, blog linkini girin ve Yapılandırılmış veri test aracı ile kontrol edin.
5. Uygulamayı adım adım takip ederek tam ve eksiksiz yaptı iseniz, Yapılandırılmış veri test aracı, sonuçlarında hiçbir hata iletisi almamış olacaksınız. Yukarıda hatasız yapılan işlem sonuçlarını gösteren Yapılandırılmış veri test aracı resim sonuçlarını inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.