Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Tarayıcı Geliştirici Araçları ile Resim Boyutlandırma

Web site veya Blog’unuzun Ana Sayfasında bulunan Başlık , Sidebar veya Footer bölümlerine resim yerleştirme veya eklentilerin boyutlarını...

...
Web site veya Blog’unuzun Ana Sayfasında bulunan Başlık, Sidebar veya Footer bölümlerine resim yerleştirme veya eklentilerin boyutlarını değiştirmek için temanızın genişlik ve yükseklik boyutlarını Chrome tarayıcı geliştirici seçeneği ile çözümleyebilirsiniz. Güvenli hızlı ve istikrarlı çalışan Chrome tarayıcınızın ayarlar modülünde bu uygulamalar mevcuttur. Chrome tarayıcı, Geliştirici Araçları ile medyanızın boyutlarını nasıl değiştirileceği ile ilgili makaleyi takip ederek sizde Geliştirici araçlarını kullanmaya başlamanın zamanı geldi.

Chrome Geliştirici araçları nerededir?

1. Chrome tarayacınız da boş bir sekme açın.
2. Tarayıcı sağ üst kısımda bulunan yatay 3 çizgili sayfa görünümündeki İcon'a tıklayın.
3. Sırası ile, Diğer araçlarGeliştirici araçları ismine tıklayın. Kısayol : (F12)
4. Chrome tarayıcı boş yeni sekmede Geliştici modunu gördünüzü düşünüyorum. Şimdi aynı işlemi Web sitenizi açarak deneyin.
Chrome tarayıcı, Diğer araçlar → Geliştirici araçlar görseli

5. Web sitenizi açın ve F12 tuşuna basın.
Geliştici modünündeki Mercek İcon görseli

6. Açılan geliştirici penceresinde sol başta mercek icon’una tıklayın ve örnek başlık resmi üzerine veya resim olamayabilir temanın boş alanına maus’u götürün.
7. Maus’u götürdüğünüz alanın karardığını ve temanızın başlık kısmının ebatlarının okunduğunu göreceksiniz. Bu rakamları bir yere not alın.
8. Bu yöntemi kullanarak Web sitenizin başlık, sidebar, footer veya farklı alanların ebatlarını öğrenerek resimlerinizi küçük büyük olmadan boyutlandırıp kullanabilirsiniz.
Ayrıca okuyun : Paint.Net 4.06 Ücretsiz Resim EditörüResim Editöri Pixsizer Kullanımı → Resim editörleri ile ilgili diğer Makaleler.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.