Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Menü Çubuğu Oluşturma Hataları için SSS

Blogger’un varsayılan şablonunda mevcut olan kodlar, Açılır menü çubuğu oluşturmaya çalıştığınızda doğru kodları ekleseniz de menü çubuğu ...

...
Blogger’un varsayılan şablonunda mevcut olan kodlar, Açılır menü çubuğu oluşturmaya çalıştığınızda doğru kodları ekleseniz de menü çubuğu açılmıyorsa ilgili adımları takip ederek Menü çubuğunuzu açılır yapabilirsiniz. Blogger’un varsayılan şablon kodları mevcut Menü çubuğu için yapılandırılmıştır. Şablon kodlarındaki (li), (lu) etiket ve Css kodları açılır menü çubuğu için uygun olmadığından gadget olarak eklediğiniz kodlar da çalışmayacaktır. Sıkca sorulan sorular arasında yer alan bu sorunu çözmeniz için bu makale hazırlanmıştır.

Bu makaledeki adımları takip ederek, Blogger ile açmış olduğunuz sitenize aşağıda örnekleri verilen Menü çubuğu oluşturma link bağlantıları takip ederek, blogunuzda Açılır menü çubuğunu eklentilerini çalıştırabileceksiniz. Blogunuza kodları eklemeden önce her zaman yapmanız gereken işlem blogunuzun yedeğini almaktır.

Blogger yedekleme nasıl yapılır :

Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyor musunuz?

Blogger özel menü çubuğu kodları nereye konulur :

1. Blogum da yayımladığım Menü çubuğu ile ilgili anlatımda, CSS stil kodları ve Html kodlarını şu şekilde ekleyeceksiniz.

2. CSS kodlarının şablona eklenmesi : Şablon → HTML’yi düzenle seçeneğine tıklayarak kodları açık konuma getirin. CSS stil kodlarını açın ve en alt kısımda CSS stil kodlarının kapandığı etiketin üstüne CSS kodlarını ekleyin. CSS stik kodlarının nerede olduğunu öğrenmek için aşağıdaki makaleyi inceleyin.
CSS (Stil) Kodları Blogger da Nereye Eklenir?

Blogger şablon içindeki açılış ve kapanış CSS etiketleri
3. Bulduğunuz bu etiketin sol tarafındaki ▶ ok işaretine tıklayarak kodları genişletin ve sayfayı aşağıya doğru yavaşca kaydırarak yukarıda gördüğünüz resmin sağındaki etiketi bulun. Bu etiketi bulduktan sonra hemen üst kısmına makalede verilen CSS kodlarını yapıştırıp blogunuzu kaydedin.

4. HTML kodlarının gadget olarak eklenmesi : İlgili adımları sırası ile takip ederek makalede verilen kodları kopyalayın ve, Yerleşim → Gadget ekle → Html/JavaScript gadgetini açarak kodları yapıştırın ve kaydedin.

Html/JavaScript gadgeti

Kullanmak istediğiniz menü çubuğunu seçin :

Blogger menü çubuğunun farklı görselleri mevcut olup, blogumun menü çubundaki kategoriler ismine maus yanaştırdığınız da Menü oluştur ismine tıklayarak arzu ettiğiniz menü çubuğunu kullanabilirsiniz.

Menü çubuğu yatay görülüyor açılır görülmüyorsa :

Blogger Açılmayan Menü Çubuğu Nasıl Açılır Yapılır bağlantı linkini inceleyerek açılmayan menü çubuğunu açılır duruma getirin.

Yukarıda anlatılan bilgiler ışığında sorularınız varsa, yaptığınız işlemler hakkında açıklamaları kısaca yazarak yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.