Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Televizyon Başlıklı Hit Haber Karmaşasısı

Hindistan kaynaklı Videocon şirketinin tanıtımını yaptığı Dünyanın ilk Hibrit Windows 10 yazılımlı LED TV’si, Microsoft’un da desteğini ...

...

Hindistan kaynaklı Videocon şirketinin tanıtımını yaptığı Dünyanın ilk Hibrit Windows 10 yazılımlı LED TV’si, Microsoft’un da desteğini alarak yeni nesil Televizyonları piyasaya sürmeyi planlamış. Microsoft’un desteğini garantileyen bu şirket, kendi hedeflerini de belirleyerek Windows 10 işletim sistemini farklı boyut ve modellere de taşımayı düşünerek, 32 inç'lik Windows 10 modeli için 610 dolar, 40 inçlik model için 810 dolar fiyat etiketlerini de belirlemiş.

Alınan bilgilere göre, Windows 10 Videocon TV, dokunmatik, Full HD çözünürlük, 2 GB Ram, 16 GB dahili hafıza, 128 GB MicroSD kart desteği, HDMI, Wi-Fi bağlantı, Windows 10 işletim sistem yazılımı ile birlikte Microsoft Office yazılım gibi özelliklere sahip. Windows 10 yazılımlı TV hakkındaki bilgiler şu anda bunlardan ibaret. Buraya kadar teknoloji adına tüm açıklayıcı bilgiler çok güzel ancak! 

On ve daha fazla haber ve teknoloji sitelerinin birbirinin aynı başlık ve içeriklerini taşıyan bu haberde, haberi yayımlayanlar ön fikir, eleştiri, olumlu yada olumsuz düşüncelerine rastlayamadım. Buradan da şunu anlıyoruz, biz geliştirici araştırmacı bir toplum henüz olamadık. Hep hazırcı, hep bana, hemen önce ben kazanim, emek harcamadan herşey benim olsun, gibi bencil düşüncelerden maalesef kurtulamadık ve kurtulamayacağız.

İlk eleştiriyi şahsım adıma ben yapmak isterim. Sizlerin de bu yeni teknoloji hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmanızı ümit ederim.

Dünya genelinde birey ve aile yapısı, iki olması gereken genel (Anne ve Baba) haricinde bir yada iki çocuk olduğunu düşündüğümüz de en küçüğün çizgi flim’leri, bir büyüğün müzik veya aksiyon flim, anne ve babanın da haber veya dizi izlediğini varsayarsak evde herhalde büyük bir kargaşa yaşanarak televizyonun ertesi gün hurdaya yada servise gittiği haberini alabiliriz.

Yukarıda açıklaması verilen haber kaynağı, 31.10.2015 bugün ki tarihli Google’un Haberler Rss akışından alınmış olup, aynı haberi ülke bazında hit yapmış haber ve teknoloji sitelerinde görüyoruz. Aşağıdaki resmi incelediğinizde veya Google Haberler → Bilim/Teknoloji kategorisini incelediğinizde sizde görebilirsiniz.
Hani makalelerin, “Yazı başlık ve içerikler benzersiz ve özgün olmalıydı” söyleminin doğruluğu nerede kaldı? “Dünyada bir ilk: Windows 10'lu televizyon!” başlık ismine tıkladığınızda altta açılan benzer yazıları gösteren sekiz adet birbirinden farklı hit siteler sıralanması ile kalmamış sağ taraftaki ok işaretine tıkladığınızda daha fazlasını da görebiliyorsunuz. Google Haberlerin site haber sıralamasını insanlar değil bootlar yapıyor. Herhalde bu bootlar için Webmaster içerik kurallarını belirleyen algoritmalar geçerli değil. En azından ben bu konuyu bu objede görüyorum. Sizlerin de değişik fikir ve görüşleriniz varsa belirtin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.