Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Image Etiket Veri Hatasının Düzeltilmesi

Blogger şablon kodlarınızda bulunan iki adet “image” resim, görüntü, çift etiket veri hatasını Yapılandırılmış Veri Test Aracı kullanarak...

...
Blogger şablon kodlarınızda bulunan iki adet “image” resim, görüntü, çift etiket veri hatasını Yapılandırılmış Veri Test Aracı kullanarak tespit edip düzeltin. Blogger Publisher şablon Etiket Veri Hatasının Düzeltilmesi ile bağlantılı olarak çalışan Image Etiket Veri Hatasını nasıl düzeltebileceğiniz hakkındaki açıklamaları aşağıda takip ederek düzeltebilirsiniz.

Blogger, blog Url’nizi Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile kontrol ettiğinizde, Publisher, yayıncı, yayımcı, yayıncı logo ve URL, yayıncı logo yükseklik ve genişlik veri hatalarının nasıl düzeltileceğini önceki makalemizde açıklamıştık. Bugün de farklı bir etiket hatası olan “Image” hatasını nasıl çözebilirsiniz bu konuyu ele alacağız.

Önemli : Öncelikle, Blogger şablon kodlarınızın yedeğini alın. Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyor musunuz? başlıklı makaleyi inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

Blogger Image Etiket Veri hatası

Blogger, Image hatalı veri etiketinin düzeltilmesi :

1. Blogger ana sayfa link'inizi (URL) tarayıcı penceresinden kopyalayın ve önce test edin.

Yapılandırılmış Veri Test Aracı

2. Blogger kumanda paneline giriş yapın. Şablon ismine tıklayın ve yukarıdan öncelikle şablon kodlarınızı yedekleyin.

3. Şablon ismine tıklayarak şablon kodlarını açık konuma getirin.

4. CTRL+F kısa yol arama yardımı ile aşağıdaki etiketi aratın.

itemprop='image' 
5. Arama sonucunda benzer birkaç etiket bulacaksınız. Sizin bulmanız gereken etiket örneği aşağıdaki format ile aynı olmalı. 
<meta expr:content='data:post.firstImageUrl' itemprop='image'/>
6. Bu etiketi bulduğunuza emin iseniz, etiketi seçin ve silin. Blog şablonunu kaydedin Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile tekrar test edin.

7. Bulduğunuz Etiketin doğru olup, olmadığından emin değilseniz, Bir önceki Publisher Etiket Veri Hatasını düzeltme ile ilgili verdiğim resimdeki kodları aradığınız etiketin hemen üst kısmında görebilirsiniz. Resmi inceleyin.

8. Resimde görülen kodun hemen altında bu etiketi göreceksiniz. Şimdi silebilirsiniz.

Silmeniz gereken etiket grubu görseli
Tüm işlemleri tamamlayıp, Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile kontrol ettiğinizde Tamamının sorunsuz olduğunu görebilirsiniz.
Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile son kontrol sonuçları 

http://adnanguney.blogspot.com.tr/ kendi blogumda yapılan test sonuçlarını görmek için, URL’i kopyalayın ve yukarıda verilen Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile kontrol edin. Veya şu anda okudunuz blogumuda kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.