Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Plus’da Google Plus Sayfalara Nasıl Ulaşılır

Web siteleri için önceden oluşturulan Google+ Sayfalar Google Plus platformunda yapılan görsel değişim ve gelişimlerden sonra Topluluklar,...

...
Web siteleri için önceden oluşturulan Google+ Sayfalar Google Plus platformunda yapılan görsel değişim ve gelişimlerden sonra Topluluklar, Koleksiyonlar ve profillerin yer aldığı menü barda görülmez oldu. Google Plus Platformundaki bu değişim sonucu, web sitelerine daha önceden eklenen Google+ Sayfa gadget linkine tıklayarak yazılarınızı paylaşmak için açtığınızda, yayınlarınızı paylaşabileceğiniz daire görünümlü renkli (+) butonunun bulunmadığını göreceksiniz. Mevcut uygulamadaki farklılığı inceleyip anlamak için, blog gadgetimde bulunan, Google+ Sayfa “Guney59 Paylaşım-Adnan Güney” bağlantı linki ile test edebilirsiniz. Kontrol amaçlı Google+ Sayfasını açtığınızda, Koleksiyonların eklenmiş, alt bölümlerde de bazı yayınları göreceksiniz. Ancak burada hatalı olan sağ alt kısımda yayıncının paylaşım yapabileceği renkli (+) butonun olmadığını da fark etmiş olmalısınız. Web site ve Blogger yayıncısı olarak sizde Google+ Sayfa gadget eklentisi kullanıyor ve yayın paylaşmakta sorun yaşıyorsanız çözüm için ilgili adımları takip edebilirsiniz.

Google Plus Sayfalar Görülmüyor Sorunu :

1. Google Plus sayfalar, daha önce Google Plus Platformunda Google My Business gösterge tablosu yoluyla yönetiliyordu. Google Plus’un yeni web site görünümü ile birlikte Google My Business menü çubuğunda da görülmez oldu. Ancak Google My Business gösterge tablosu çalışmasını devam ettiriyor. Bu durum bir hata mıdır yoksa geçiş dönemi halen devam ediyor mu tam bir açıklama mevcut değildir.

2. Yaşanan bu durumu çözebilmek için önecelikle; “ Google My Business” bağlantı linkinden giriş yapın.

3. Açılan sayfada, “Marka sayfalarınızı görüntüleme” iletisini göreceksiniz.

4. İletide Anladım ismine tıklayın. Şu anda Google My Business Ana sayfasında web sitenize ait olan sayfaları görebilirsiniz. 

5. Web siteniz ticari bir işletme ile ilgili ise, Menü çubuğunda “Yerler” ismine tıklayarak Google Hizmet şartlarını okuyun ve kabul edin. Kişisel kullanım için sayfalarınız mevcut ise 

Marka Sayfaları ile devam edebilirsiniz.



6. Sayfayı yönet bağlantısına tıklayın ve Düzenle seçeneği ile yönetici olarak giriş yapın. Google Plus sayfanızı bu bölümde düzenleyebilirsiniz. Ancak Google My Business ismini yeni tasarlanan Google Plus ana sayfa akış menü kısmında göremeyeceksiniz. Hatta Google Badge içinde bulunan Sayfalar seçeneğinde Sayfanızın Id numarasını yazıp gadget olarak kullansanız dahi sayfanıza ulaşabileceksiniz. Fakat paylaşım yapamayacaksınız.



7. Google My Business isminin, Google Plus ana sayfa akışında olmaması bir eksiklik veya bir unutmamıdır henüz bu konuda bir açıklama mevcut değildir.



Bu eksikliğin düzelmesini beklerken de kendi yöntemlerimizle bunca zamandır emek verdiğimiz sayfalarımızı kullanmak için farklı bir yol izleyeceğiz.

Google Plus Sayfa gadgetini kendin oluştur :


1. Google Plus ile oluşturduğunuz Tüm sayfalarınıza Google My Business linkinden ulaşabilirsiniz. 

2. Yukarıdaki linkten Google My Business sayfasında iken birkaç adet sayfanız varsa kullandığınız sayfayı açın. Açılan sayfada paylaşım yapabileceğiniz Daire içinde renkli (+) paylaşım butonu görebilirsiniz.
Daire içinde renkli (+) paylaşım butonu
3. Blogunuz için Google My Business Sayfalar gadgetini yapılandırmak için önce aşağıdaki kodları bir metin dosyasına yapıştırın.

/* Guney59 Paylaşım Google Plus Sayfa ----*/
<span style="font-size:18px; font-family: georgia, 'times new roman', serif; color: #ffffff;"><a style="color: #ffffff;" href="https://plus.google.com/b/107694624110034858889/+guney59blogspot?pageId=107694624110034858889" target="_blank">Guney59 Paylaşım Sayfası</a></span><a href="https://plus.google.com/b/107694624110034858889/+guney59blogspot?pageId=107694624110034858889" target="_blank">
<img class="" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcXuCqF7joD6gj5F2v4qp161JX8Y40wdVMtdKhDvNXrCpWIAjimqAKCgFTw7i6d0-ECH7ACOwerM3kHcigOpoiAYHYMnZAIttEBkecodyPUtZwxthwFANjb8fa_tPUCCeE9tLcL_eZkp9X/s1600/gp-page.jpg" alt="" width="310" height="150" /></a>
/* Guney59 Paylaşım Google Plus Sayfa ----*/

Google+ Sayfa kod açıklamaları :

→ font-size:18px : Yazı ebatlarını (18 px) değerini değiştirin.

→ color: #ffffff : Aynı etiketten 2 ad. olup eklentiyi kullandığınız yerin uygunluğuna göre değiştirin. Onaltılık bir renk paletini de buradan kullanabilirsiniz

→ https://plus.google.com/b/id…: Kalın olarak belirtilen Siyah iki adet Google+ Sayfa Id linkini biraz önce açtığınız Google My Business tarayıcı penceresindeki linkinizi kopyalayıp kod içindeki her iki link ile değiştirin. Kullandığınız bu iki linkten biri yazıya verilen bağlantı, diğeri ise resminize verilen bağlantı linkleridir.

→ En altta bulunan resim linki .JPG : 310 x 150 px. ebatlarında beğendiğiniz bir resim oluşturun. Oluşturduğunuz resim linkinizi, http ile başlayan ve .jpg ile biten yere yapıştırın.

→ Kod içinde bulunan CSS etiketlerini kullanarak resminizin genişlik ayarı için Width; 310 yükseklik ayarı için Height; 150 px. ebatlarını temanızın konumuna göre değişebilirsiniz.

→ Guney59 Paylaşım Sayfası : Sayfanızda görülmesini istediğiniz kelimeler ile değiştirin.

Yukarıda verilen kod yapısında yazı ve resminize tıklandığında tarayıcı yeni sekmede açılacak şekilde yapılandırılmıştır. Anlaşılmayan yerler için yorum yazarak yardım alabilirsiniz. Uygulamanın canlı görüntüsünü Footer alt bilgi bölümünden inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.