Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Tarayıcınızdaki Kayıtlı Şifreler Nerededir

Google Chrome tarayıcınızda Şifre ve Web forumlarını otomatik kaydet seçeneğini kullanıyorsanız şifrenizin nerede bulunduğunu öğrenin. Goo...

...
Google Chrome tarayıcınızda Şifre ve Web forumlarını otomatik kaydet seçeneğini kullanıyorsanız şifrenizin nerede bulunduğunu öğrenin. Google Chrome tarayıcı hızlı, güvenli ve birçok şifreleme teknolojisini kullanarak kullanıcılarına hizmet vermektedir. Ancak Google’un güvenli şifreleme teknolojisini kullanıyorsanız sizin de şifre girerken gereken özeni göstererek güçlü şifre oluşturmanız gerekmektedir.

Birçok şifrenin deşiffre edilmesinin nedeni basit ve alışkanlık haline gelen, doğum günü, yaş ve benzeri şifrelerden kaynaklanmaktadır. Güçlü bir şifre, unutulmaması gereken harf, rakam ve karakterlerden oluşturulmalıdır. 

Bilgisayarınıza format atmış olsanız bile, Google Chrome tarayıcınızı kurduğunuzda daha önceden şifre kaydet seçeneği kullanılıyorsa, şifrelerinizi aramanıza gerek duymayacağınız bir özelliğe sahiptir. 

Tüm yer imleri, uzantılar ve şifreleriniz sadece Google ve Chrome tarayıcı hesabınıza giriş yaptığınızda senkronizasyon edilerek tüm hesaplarınızı yeniden kurmadan, aramadan ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca Web site girişi için unuttuğunuz kullanıcı adı ve şifrenizi Google hesabı ile giriş yapıp kullanıcı adı ve göz iconu sayesinde görebilirsiniz. Google Chrome şifreleriniz nerededir? Chrome şifrelere nasıl ulaşabilirsiniz? Aşağıdaki açıklamalardan öğrenebilirsiniz.

Google Chrome tarayıcı şifre özellikleri :

1. Chrome tarayıcı sağ üsteki yatay üç çizgiye tıklayarak Ayarları açın.

2. Gelişmiş ayarlara tıklayın → Dikey çubuğu aşağıya kaydırarak, Şifreler ve Forumlar ismini bulun. 


Şifreler ve Forumlar
3. Web şifremi kaydetmeyi öner ismin yanındaki, Şifreleri yönet mavi linke tıklayarak kayıtlı şifrelerinizi görebilir, bunlardan istemediklerinizi yan taraftaki (X) işaretine tıklayarak silebilirsiniz.

4. Pencerenin en alt kısmında mavi linkten oluşan, “passwords.google.com bağlantısını kullanarak, şifrelerinize her cihazdan erişin” linke tıklayın.

5. Yeni pencere açılacak ve Google hesabınıza girmeniz istenecektir. Google hesabınıza giriş yapın.

6. Google hesabınıza girdiğinizde, Kayıtlı şifreleri göreceksiniz. Bu seçeneklerde, Uygulamalar ve Siteler, Kullanıcı Adı, Şifre bilgileri mevcuttur. 

Web site girişi için unuttuğunuz bir bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda kayıt bilgilerini görebilir yan tarafta bulunan Göz iconuna tıklayarak da kayıt olduğunuz şifrenizi görme şansını yakalayabilirsiniz.
Göz iconu şifre bilgi ekranı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.