Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Makale Önizleme Çalışmıyor Çözüm

Dinamik Blogger yazı editörü ile düzenlediğiniz yazınız önizleme ile görülmüyor. Makalenizin son durumunu kontrol edemiyor musunuz? Çözüm!...

...

Dinamik Blogger yazı editörü ile düzenlediğiniz yazınız önizleme ile görülmüyor. Makalenizin son durumunu kontrol edemiyor musunuz? Çözüm! Blogger şablon seçeneklerinden biri olan Dinamik görünümlü blog kullanıyor olabilirsiniz. Öncelikle Blogger’un klasik görünümlü şablonu ile, Dinamik görünümlü şablon kullanımının aynı olamadığını hatırlatmak isterim. Klasik Blogger şablon kullanırken temanıza gadget veya kodlar ile eklediğiniz eklentileri, Dinamik Blogger görünümlü şablona ekleyemezsiniz. 

Hatta gadgetler serisinde yer alan bazı gadgetleri de eklemeniz mümkün olmayabilir. Bu durum Dinanik Blogger görünümlü şablonun çalışmadığı anlamına gelmemektedir. Bu durumun nedeni! Dinamik görünümlü Blogger şablon kodlarının farklı yapılandırılmasından kaynaklanmaktadır.

Blogger’un Dinamik görünümlü teması için basit bir örnek daha vermek gerekirse, blog içi Arama penceresinde herhangi bir kelimeyi aramak istediğinizde, aranacak kelimeyi yazıldıktan sonra enter çekmeden beklemek gerekir. 

Birkaç saniye içinde blog yayınlarınızın sıklığına göre yaklaşık 10 adet yazı başlık linki ve kısa açıklamalar ile pencere içerisinde karşınıza gelecektir. Bu durum Dinamik blog kullanımının en güzel uygulamalarından biridir. Dinamik blog kullanıyorsanız blogunuz da deneme yaparak çıkan sonuçları izleyebilirsiniz.
Dinamik Blogger Arama penceresi

Dinamik Blog Makale Önizleme açılmıyor ne yapabilirsiniz?

Blog yazı editöründe hazırladığınız yazınızın durumunu öğrenmek için önizleme sekmesine tıkladığınızda hareket etmeyen donmuş bir sayfa, dikey çubuğu aşağıya kaydırmaya çalıştığınızda çalışmayan bir dikey çubuk ile karşı karşıya kaldığınızda şunları yapabilirsiniz.

1. Blog yazı editöründe yazmış olduğunuz yazınızı görebilmek için Önizleme butonuna tıklayın.

2. Yeni sekmede açılan yazınızı aşağıya-yukarıya kaydıramazsınız, yazının altını göremezsiniz. Şunu deneyin ; Sol üst kısımda Önizleme bandını göreceksiniz. Önizleme bandına tıklayın. Biraz önce açılmayan yazınız şu anda açılır konuma gelecektir. Yazınızı artık aşağı yukarı kaydırabilir, gerekli kontrolleri yapabilirsiniz.
Dinamik Blogger Önizleme bant görünümü

3. Önizleme yapmak için farklı bir yol da izleyebilirsiniz. Tarayıcı yeni sekmede blogunuzu açın. İşte karşınızda Önizleme yapmaya çalıştığınız ancak göremediğiniz yazınız karşınızda. Şimdi aşağı yukarı kaydırabilir, yazınızı inceleyebilirsiniz.

Dinamik Blogger görünümlü blog hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda, Dinamik Blogger kategorisindeki yazılara göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.