Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Adsense Reklamı Çıkmıyor Sorun ve Cevabı

Dinamik Blogger görünümlü bloglar da Adsense reklam görülmüyor. Nedeni, sonuçları ve yapmanız gerekenler. 2015 yılı sonuna kadar sorun yaş...

...

Dinamik Blogger görünümlü bloglar da Adsense reklam görülmüyor. Nedeni, sonuçları ve yapmanız gerekenler. 2015 yılı sonuna kadar sorun yaşanmayan Blogger şablon seçeneklerinden olan Dinamik Blogger görünümlü blogunuz için Google Adsense reklamlarının görülmesi artık çok zor. Uzun zamandır benimde kullandığın Dinamik blog gerçekten birçok işlevi yapamasa da en sevdiğim şablonlar arasında yer almaktaydı. 

Birçok hata ve eksikliklerine rağmen yaklaşık 3 yıl bu şablonu kullandım. Dinamik blog kullanan arkadaşlarımın Adsense onayından sonra uzun bir süre reklamlarının çıkmadığını bizzat blogların da yönetici olarak kalarak izledim. Sorunu çözmek için inceleme yaptım. Ancak 6 aydır devam eden bu sorun blogun değişemeyen hastalığı duruma geldi. 


Test amaçlı Dinamik blog olarak kurduğum eski tarihli bloglarım da Adsense reklamı çalışırken arkadaşlarımın bloglarında çalışmadığı görmek üzücüydü.

Bu üzücü durumu bizzat Dinamik blog kullanıcılarına daha net açıklayabilmek için aşağıda vermiş olduğum Dinamik blog linklerinden inceleyebilirsiniz. Linkleri açtığınızda Adsense reklamlarının çalıştığını göreceksiniz.

1. guneytes2 2. guney9 3. guney11


Dinamik Blogger görünüm, çalışan Adsense reklam görsel örneği

Yeni açtığım ve yaklaşık bir aydır üzerinde deneme yaptığım Dinamik blogger görünümünde maalesef ne yaptı isem Adsense reklamı çalışmadı. Blogger Adnan Güney ismi ile açtığım Dinamik blogu linkten inceleyebilirsiniz. Ancak beni bıktıran Blogger geliştiricilerinin bu tutarsız ve bilgi vermeden işlerine devam etme davranış biçimi sonucu Dinamik Blogger’u 2 gün sonra Klasik bloga dönüştüreceğim. Artık yeter dedim. Bu kadar duyarsızlık olamaz ve olmamalı. Yaptığım denemelerden biraz bahsetmek isterim.

Dinamik Blogger Adsense reklamının görülmesi için denemeler :

1. Dinamik blogger şablon, Blogger taslak blogunun olduğu 1999 senesine dönüştürülerek tüm şablon temizlendi. Olayı tekrar görüntülemek için şu anda aynı işlemi yeniden yapıyorum ve aldığım sonuçları aşağıda resimliyorum.


Blogger Taslak görünümü Yıl 1999 Draf Blogger


Draf Blogger şablon görünümü yıl 1999

2. Yukarıda yapılan işlemler sonucu tüm şablon kodları silindi ve eski blogger görünümlü şablon kodları istemci tarafında kaydedildi. Bu blogu yayında görüntüleme ve gösterme şansınız maalesef yok. Blogu görülür yapmak için herhangi bir şablon kullanmam gerekiyor ve bende tekrar sıfır bir şablon olarak Dinamik Blogger şeçip devam ediyorum.

3. Şablon kodlarına girerek Widget kodları varsayılana döndürüldü. Şablon kodları biçimlendirildi.

4. Adsense kazançlar panelinde bulunan Adsense hesabına geç tıklanarak Adsense ile senkronize sağlanmaya çalışıldı. Bakın alınan şablon kod hataları ne çıktı. Kısaca 500 Internal slot hatası. 


Adsense hesabı 500 Internal slot hatası

5. Tüm bu denemeler bir günde yapılmadı. Bir ay boyunca aynı denemeler devam etti, değişen hiçbir şey olmadı.

Sonuç :

Dinamik Blogger saf Java kodları ile oluşturulduğundan, Adsensenin reklam kodlarında bulunan geri bildirim amaçlı Java kodlama ve takip sistemi Dinamik Blogger Java kodları ile çakışıyor ve çalışmıyor.

Ayrıca Dinamik Blogger’a birçok eklenti eklenemediğini birçok yazımda belirtmiştim. Dinamik Blogger’un %90 hızlı çalışmasının nedenlerinden biri de eklentilerin eklenememesidir.

Bu durumda yapılacak tek seçenek kalıyor. Dinamik Blogger kullanmayacaksınız. Yada kullanacaksanız bu varsayılanları kabul edeceksiniz. 

Dinamik Blogger ile devam edeceksiniz, hangi eklentileri ekleyebileceğiniz konusunda yazdığım makalelere Menü çubuğundan veya Kategoriler sekmesinde Dinamik Blogger isminden ulaşabilirsiniz. 

Dinamik Blogger hakkında yardım almak için ilgili makale altında yorum bırakabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.