Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10’a Geçmek için halen düşünüyor musunuz?

Windows 10’u yükseltmeliyim? Windows 10 daha mı iyi çalışıyor? Windows 10 yükseltme ne zaman sonlandırılacak? Windows 10’a geçsem mi? Tüm ...

...
Windows 10’u yükseltmeliyim? Windows 10 daha mı iyi çalışıyor? Windows 10 yükseltme ne zaman sonlandırılacak? Windows 10’a geçsem mi? Tüm sorunların cevabı. Microsoft Windows 10, 29 Temmuz 2015 yılında ücretsiz işletim sistemi yükseltme işlemine başladı. Ancak! Windows 10’a yükseltme süreniz 2016 yılında son bulacak. Microsoft yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 10 işletim sistem yükseltmesi, 2016 yılının sonuna kadar devam edeceği yönündeydi. Bu ücretsiz yükseltme için son dakikada bir değişiklik yapılabilr mi bilinmiyor.

Ancak her gün farklı fikirler ile web de yapılan açıklamaları takip ediyorsanız, yetkililerin alacağı bir karar doğrultusunda 29 Temmuz 2016 tarihinde Windows 10 ücretsiz yükseltme son bulabilir.

Ticaretin diğer bir ismi de Risktir. Microsoft ticaret yapan şirkettir. Biz ticaret yapmıyoruz. sadece son kullanıcıyız ve bu nedenle de bu riski almayarak hatta son günü beklemeden hemen işletim sistemimizi yükseltmemiz gerekir.

Web internet üzerinden Windows 10 için küçük bir araştırma yaptığınızda işletim sistemi fiatlarının birçok satış sitelerinde çıktığını göreceksiniz. Gördüğünüz ve okuduğunuz bu bilgileri bir sinyal olarak algılayabilirsiniz.

Windows 10 ücretsiz yükseltme alt yapısı 29 Temmuz 2015 de başladığını, yapılan çalışmalar ile gelişmelerin yavaş yavaş oturduğunu, sorunların tek tek geri bildirimler ile çözümlendiğini görebilirsiniz. Bundan sonraki aşaması ise işletim sisteminin fiyatlarının açıklanması ve piyasa da bu fiyatların oturma sürecidir.

Aşağıda herhangi bir e-ticaret satış sitesinden alınan resmi incelerseniz, Windows işletim sistem fiyatlarının yaygınlaştırılmaya başladığını görebilirsiniz.
Microsoft Windows satış fiyatları
Yukarıda anlatılan konular ile ilgili Windows 10 ücretsiz işletim sistem yükseltmesi hakkında içinizi rahatlatacak bazı küçük açıklamalar yaparak kafanızdaki negatif düşünceleri yok etmeye çalışalım. Sizler de konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşarak tüm okuyuculara faydalı bir değer katmış olursunuz.

Windows 10 ücretsiz yükseltme ile ilgili bilgiler :

1. Windows 10 ücretsiz yükseltme ile ilgili tüm bilgileri, Windows 10 kategorisindeki (Etiketler) makalelerden okuyabilirsiniz.

Windows 10 yükseltme sonrası Donanım kurulumu :

2. Windows 10 yükseltme işlemini yaptıktan sonra, kesinlikle donanımlarınızı yüklemeyin. Herhangi bir donanım tanımlayıcı yazılım kullanmayın. Yüklemiş olduğunuz Windows 10 mevcut sistem yapısına tüm donanımlarınızı işletim sistemine uygun olarak yüklemektedir.

Daha önce kullandığınız donanım bilgilerini aramayın. Donanım yüklemesi Microsoft’un Windows 10 yazılımı ile uyumlu olarak karşıdan yüklenmektedir.

Donanım bilgilerini nereden görebilirsiniz?

3. Yeni işletim sistem donanım bilgilerinde hata olup olmadığını görebilmeniz için sırası ile şu yolu takip edin. Masaüstü → Bilgisayarım simgesi (Sağ tik) → Özellikler → Aygıt yöneticisi, yolunu takip edin. Hatasız olarak tüm donanım bilgilerinin yüklendiğini göreceksiniz.
Windows 10, Aygıt yöneticisi

Windows 10’un en son yükseltmesine mi sahipsiniz?

4. Yükselme sonrası, web de okuduğunuz farklı bir sistem bilgisi ile sizin yükseltme yazılım bilgileri aynı olmayabilir. En son sürümün bir alt sürümü ilk yüklemeniz olabilir. Bunun için panik yapmayın. Çalışmalarınıza devam edin. Kısa bir süre sonra en son sürüm bilgisayarınıza yüklenecek ve uyarı mesajı alacaksınız. (Bilgisayarınızı yeniden başlatın)

Yükseltme bilgilerinin kontrolü : Başlat → Ayarlar → Sistem → Hakkında
Windows 10 yükseltme bilgilerinin görünümü

Windows 10 kullanım süresi :

Yükseltme sonrası her şey yolunda gitti ise 2023 yılına kadar, Windows 10 işletim sistemini kullanırsınız.

Windows 10 Kurtarma :

5. Bilgisayarınızda olası her türlü hatalara karşı, Windows 10 kurtarma seçeneği ile bilgisayarınızı sıfırlama özelliği vardır. Sıfırlama özelliğini kullanma ihtiyacı duyduğunuzda iki seçenek vardır. C: sürücüsünü silebilir veya C: ve D: sürücüsünü komple silebilirsiniz.

Bu alanın dikkatli kullanılması gerekir. D: sürücünüzde depolama yaptığınız bilgilerin kalıcı olması için siz sadece C: sürücüsüne kurulu olan işletim sisteminiz için silme onayını seçmeniz gerekir. Silme işlemini başlattığınız da C: sürücünüzdeki tüm bilgiler silinerek sıfır bir işletim sistemi kurmuş olursunuz.

Önemli Not: Bilgisayarınızı sıfırlamadan önce, Masa üstü, Belgeler, Resimler, Videolar, gibi tüm dosyalarınızı D: sürücünüze aktarmayı kesinlikle unutmayın. Yoksa dosyalarınızı artık bulamazsınız.

Windows 10 Kurtarma seçenekleri yolu : Başlat → Ayarlar → Güncelleştirme ve Güvenlik- Kurtarma, yolunu takip edin.
Windows 10 Kurtarma seçenekleri

Bilgisayar Masaüstü Simgelerini Getirme :

6. Masaüstü simgeleriniz yükseltme sonrası görülmeyecektir. Masaüsü simgelerini düzenlemek için izlenecek yol;

Başlat → Ayarlar → Kişiselleştirme → Temalar → Masaüstü simge ayarları
Masaüstü simge ayarları

Önceki işletim sistemine geri dönme :

7. Windows 10 işletim sistemini yükseltmenizden itibaren, eski sisteminize dönmek isterseniz bir aylık geçiş süreniz başlamış demektir. Bir ay içinde istediğiniz zaman eski sisteminize geri dönebilirsiniz. Eski işletim sisteminize dönmek için izleyeceğiniz yol;

Başlat → Ayarlar → Güncelleştirme ve Güvenlik → Yedekleme, sağ tarafta işletim sisteminizin bilgilerini göreceksiniz. Buradan sisteminizi eski durumuna döndürebilirsiniz.

Yukarıda, anlatılan makalede, Windows 10 yükseltme sonrası temel kullanım hakkında bilgiler verilmiştir. Siz de yorum penceresinde bildiklerinizi paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.