Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wix Sitesinde Posta Kutusu Oluşturma

Ücretli Wix site kullanıcıları posta kutusu, mail bilgilerini yapılandırarak wix sitesin de kullanabilir mi? Wix posta kutusu nasıl yapı...

...

Ücretli Wix site kullanıcıları posta kutusu, mail bilgilerini yapılandırarak wix sitesin de kullanabilir mi? Wix posta kutusu nasıl yapılandırılır? Wix ile site kurmayı düşünen birçok kullanıcı site yapılandırma işlemine geçtiğinde en önemli yaşadığı zorluklardan biri de e-posta hizmetlerinin sunulduğu Posta kutusudur. Posta kutusunu yapılandırmak zor mudur? Hayır zor değildir. Ancak bu işlemi yapmanın bir karşılığı vardır.

Wix sitesi yayına başladığından bu güne kadar birçok gelişim sağladı. Ancak bu gelişim ve yapılandırmayı tamamen ticari olarak düşünmek gerekir ki bu da çok doğaldır.

Açık kaynak yazılımı ile Dünya sıralamaları arasında yer alan WordPress ile bir Domain ve Sunucu aldığınızda Domain aldığınız sağlayıcınızın oluşturduğu mail giriş bilgilerini sunucu ayarlarınızdan yapılandırarak çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Her yiğidin yoğurt yemesi farlıdır misali, Wix sitesi de kendine özgü uygulamaları kullanmaktadır. Öncelikle Wix sitesinde, Posta kutusu nerede bulunur bu konuyu inceleyelim ve diğer detaylara geçelim.

Wix sitesinde Posta kutusu nerede bulunur?

1. Wix sitesine giriş yapın.

2. Açılan pencere üst menüde Abonelikler ismini göreceksiniz. Maus’u bu isim üzerine getirin.

3. Posta kutuları ismini göreceksiniz, tıklayarak açın.
Wix Posta kutuları menüsü

4. Açılan pencerede “Bir Kişiselleştirilmiş posta kutusu alın” yazısını göreceksiniz. Üzgünüm bu açıklama hiç de iyi görülmüyor. Açıklamaları okuduğunuzda, Wix sitesinin Google ile yapılan anlaşma sonucunda Posta kutusunun ücretli olduğu fark edeceksiniz.
Kişiselleştirilmiş posta kutusu alın penceresi

5. “Bir Kişiselleştirilmiş posta kutusu alın” ifadesinin ne anlama geldiğini merak ediyor olmalısınız bakın aşağıdaki resimde posta kutusu almanın maliyetleri nedir inceleyin. Hemen eklemek istiyorum. Google hesabı açarak, Google’un bizlere kullanmamız için ücretsiz verdiği uyguları düşünün ve aradaki farkı anlayarak neler kazandığınızı değerlendirin.

Kişiselleştirilmiş posta kutusu fiatları

Kişiselleştirilmiş posta kutusu alıp kullanma:

Posta kutusu satın alıp kullanmayı düşünüyorsanız aşağıda anlatılanları takip ederek, domain sağlayıcınızdan aldığınız bilgiler ile yapılandırmaya çalışabilirsiniz.

MX kayıtlarını eklemek veya güncellemek için:

1. Wix hesabınızda oturum açın.

2. Abonelikler sekmesi zerine gelin Etki alanı için tıklayın.

3. İlgili alanın yanındaki ok işaretine tıklayarak genişletin.

4. Posta kutularına tıklayın.

5. MX ayar kayıtlarınızı yapılandırma veya değiştirmek için tıklayın.

6. E-posta Sağlayıcısı açılır menüsüne tıklayın ve diğer seçin.

7. Başka ekle tıklayın, yeni bir MX kaydı ekle veya var olan bir kaydı düzenleme sonrası tamama tıklayın.

NOT:
MX kaydı, bir adres değil, bir IP numarasıdır. MX kayıt örneği: mx1.biz.mail.yahoo.com

MX kayıtlarınızı girerken sadece küçük harfleri kullanın.

Wix sitesine etki alanınız bağlı ve size ev sahipliği yapıyor ise MX kayıtları kontrol edilir.

MX kayıtlarından emin değilseniz, bunları yapılandırmak için geçerli e-posta barındırması için wix sitesi ile irtibata geçin.Son olarak, E-posta kayıdınızın doğru yapılandırılması için, CNAME kaydının bir MX kaydı, A veya CNAME kaydı ile eşleştirilmiş MX kaydını eklemeden önce eklenmelidir.

Ayrıca bizimle irtibata geçerek, bir Wordpress site kurabilir, kurulum aşamaları sonrasında sitenizi yapılandırma konusunda yardım alabilirsiniz. Buradan barındırma hizmet paketlerini seçebilir, daha Profosyonel site talebinde de bulunabilirsiniz. Siz hayalinizdeki siteyi düşünün bizimle irtibata geçin sitenizi biz tasarlayalım.

İletişim bilgilerine Ref: Adnan Güney, yazarak hizmet paket ve isteklerinizi belirtin. Daha fazla bilgi için Destek bilgilerine ulaşın inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.