Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

AddThis Popüler Görüntü Eklentisinde Çıkmayan Simge Sorunu

AddThis ’in yeni çıkardığı Popüler Görüntü Paylaşım eklentisindeki , yazı üzerine gelince Sosyal paylaşım simgeleri görülmüyor sorun ve çö...

...

AddThis’in yeni çıkardığı Popüler Görüntü Paylaşım eklentisindeki, yazı üzerine gelince Sosyal paylaşım simgeleri görülmüyor sorun ve çözümü. AddThis Sosyal paylaşım sitesinin yeni uygulamaya aldığı (Image Sharing Now Available) Popüler Görüntü Paylaşım uygulamasında resim üzerine gelince görüntüye giren sosyal paylaşım simgelerinin görülmemesinin nedenini, “AddThis Yeni Popüler Görüntü Paylaşım Eklentisi” başlıklı makalemde küçük bir not ile belirtmiştim. Ancak makalede anlatılan küçük açıklamanın çok faydalı olmadığını fark ettim. 

Bu nedenle konuya biraz daha açıklık getirmenin faydalı olacağını düşündüm. Bir önceki yazımdaki hatırlatıcı notu aşağıda tekrar yayımlayarak yazımızı hatırlamaya çalışalım.

Görüntü Paylaşım düğmeleri görüntülerde, 200 × 200 piksel varsayılan olarak gösterilir. Facebook paylaşım sitesi gibi bazı sitelerin daha küçük görüntüleri desteklememesi nedeni ile 200 × 200 piksel ebatlarındaki resmin varsayılan olarak yüklendiğini hatırlatmak isterim.

Eskiden, yazılarımızda dilediğimiz gibi resimleri ekleyip yayımlayabiliyorduk. 2015 yılından günümüze kadar geçen sürede Google Web araçları veri işaretleme de dahil olmak üzere birçok site de yeni uygulamaya alınan resim gösterim teknolojisi değiştirildi. 

Okuyucularınız için düzenlediğiniz makalenizde hazırlamış olduğunuz çok büyük resimler veya çok küçük resimler artık sosyal paylaşım sırasında görülmeyecek. 

 Bu neden ile yazılarınıza eklediğiniz resimler en az 600 piksel en çok 700 piksel ebatlarında olması gerekiyor. En düşük resim boyutu ise 200x200 piksel ebatlarda olması gerekiyor. 

AddThis Popüler Görüntü Paylaşım resim ebatları

03.03.2016 tarihinde AddThis’in yeni Popüler Görüntü Paylaşım (Image Sharing Now Available) eklentisi kullanıma sunuldu. Eklentiyi kullanıyor iseniz yazılarınızda resim ebatlarının 200 x 200 piksel ebatlarından daha büyük olması gerekiyor. 

AddThis eklentiyi günümüz koşullarına göre tanzim etmiş olup, paylaşım kod yapılandırmasını da bu ayarlar üzerinden gerçekleştirmektedir. AddThis sosyal paylaşım simgelerinin belli bir standartta olması nedeni ile yazınıza ekleyeceğiniz resim de 200x200 piksel ebatlarından daha büyük olması gerekiyor. 

Yazınıza büyük resim ekleyip resmin üzerine maus’u getirdiğinizde AddThis sosyal paylaşım simgelerini görebileceksiniz. Böylece Web sitenizdeki yazılarınıza eklediğiniz resimleri Pinterest ve Facebook gibi popüler sosyal siteler için paylaşabilirsiniz. Yeni eklentide ayrıca görüntü GIF format resimlerinizi de gönderebilirsiniz.

Resim ebatlarını düzgün yapılandırdığınızda ziyaretçiniz resmin üzerine geldiğinde, AddThis Görüntü Paylaşım düğmeleri görünerek kolayca sitenizden resim, yazı başlığı ve açıklaması paylaşabilecek.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.