Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Navbarı Gizleme ve Gösterme Eklentisi

Blogger Navbar gadget’ini ana sayfa ve diğer sayfalarda gezinirken Gizleyip Gösteren , Blogger Navbar gadget eklentisi. Blogger’un Sağa...

...

Blogger Navbar gadget’ini ana sayfa ve diğer sayfalarda gezinirken Gizleyip Gösteren, Blogger Navbar gadget eklentisi. Blogger’un Sağa açılıp, Sol tarafta Gizlenen Navbar Eklentisini önceki makalemizde incelemiştik. Bugün ki makalemizde ise, blog ana sayfanızda veya diğer yazı sayfalarınızda devamlı göz önünde duran, Blogger Navbar’ı gizleyen ve sadece maus ile üzerine gelince açılan Blogger Navbarı Gizleme ve Gösterme Eklentisini inceleyeceğiz.

Blogger Navbarın gizlenmesini sağlayan eklenti oldukça basit CSS kodlarından oluşmakta. Aşağıda verdiğim kodları blog şablonunuzun Stil kodları olarak da bilinen CSS bölümüne ekleyerek kullanabilirsiniz. Blogger Navbar gizleme ve gösterme eklentisinin nasıl çalıştığını görmek için Guney13 ve Guney8 test blogumdan inceleyin.

Blogger’un varsayılan Navbar eklentisini bilmeyen yoktur. Blogger Navbar Gadget eklentisi yeni kayıt, tasarım, çıkış, kötüye kullanım bildirimi, sosyal paylaşım iconları ve arama penceresi ile oldukça kullanışlı bir araçtır.

Ancak blog kullanıcılarını psikolojik olarak tedirgin eden bir eklentidir. Blog kullanıcısının devamlı gözünün önünde bulunması nedeni ile, bu eklenti ya kapatılır yada şablon kodlarından silinerek görülmemesi sağlanır.

İlgili makaleler :

Blogger Navbar'ı Kaldır Videolu Anlatım

Blogger Silinen Navbarın Tekrar Kurulumu

Blogunuzu kullanırken Navbar eklentisini görmek istemeyen kullanıcılar için, devamlı göze çarpmasını engelleyen CSS kodlarını blogunuza eklediğinizde Navbar gadgetiniz gizlenerek görülmez oluyor. Maus’u Navbar’ın bulunduğu alana getirdiğinizde ise navbar gadgetiniz tekrar görülür oluyor. Aşağıda konuyu özetleyen gif formatındaki resmi inceleyin.


Blogger Navbar Gizle Göster

Blogger Navbar gadget eklentisini Gizleyip, Göstermek için açıklamaları aşağıda adım adım takip ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Blogger Navbar’ı Gizleme ve Gösterme :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Sırası ile, ŞablonÖzelleştirGelişmiş → Dikey çubuğu kaydırın, CSS Ekle, penceresine aşağıdaki kodları yapıştırın.
#navbar-iframe{opacity:0.0;filter:alpha(Opacity=0)} #navbar-iframe:hover{opacity:1.0;filter:alpha(Opacity=100, FinishedOpacity=100)} 
 

Blogger Navbar’ı Gizleme ve Gösterme Alternatif Kod Ekleme :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Şablon kodlarınızı açın ve CSS Stil kapanış etiketi olarak da bilinen aşağıdaki etiketi CTRL+F Klavye kısa yolu ile arayın.

]]></b:skin>

3. Bulduğunuz etiketin hemen üst kısmına yukarıda verilen kodları ekleyin ve blogunuzu kaydedin. Blog şablonuna ekleyeceğiniz kodların görünümü için aşağıdaki resmi inceleyin.


Blog şablonuna ekleyeceğiniz kodların görünümü


Blogger Navbar Gizleme ve Gösterme eklenti kodları için sorun mu yaşıyorsunuz? Yorum yazarak yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.