Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blogspot Alanını Https Protokolüne Getirme

Blogger Https Protokolüne geçiyor Blogunuzu düzenleyin , başlıklı makalede belirtildiği gibi tüm Blogger, Blogspot alanları Https Protok...

...

Blogger Https Protokolüne geçiyor Blogunuzu düzenleyin, başlıklı makalede belirtildiği gibi tüm Blogger, Blogspot alanları Https Protokolüne geçirildi. HTTPS, internet tarayıcı veri güvenliği anlamına gelmekte olup, gönderilen verilerin bütünlük ve gizliliğini koruyan bir şifreleme sistemidir. Blogger’un, Https çalışmaları geçen sene Eylül 2015 tarihinde başlamıştı. Bugüne kadar geçen sürede Blogger’un Https Protokol alt yapı çalışmaları tamamlanarak 3 Mayıs 2016 tarihinde, Blogger’un resmi blogundan duyuruldu.


Blogger Https Duyuru Önizlemesi

Bu duyuru kısa bir süre sonra kaldırılarak tüm Blogger bloglar için HTTPS sürümü etkin olacak. Blogunuz için HTTPS yönlendirmesini etkinleştirme hakkındaki geniş bilgiyi buradan inceleyebilirsiniz. Blogunuz HTTPS ve HTTP ayarlarınızı her ne kadar HTTP olarak seçilse dahi yönlendirme yapılarak blogunuz HTTPS olarak tarayıcılarda çalışmasını sürdürecek.

Blogger’un güvenlik için almş olduğu bu kararı kişisel tercihiniz olarak değiştirdiğinizde web yönetici araçlarında ilerde bazı hatalı ve karışık linler almanız da söz konusu olacağından önerim, alınan karara uyum sağlayarak blogunuzu tek bir link (HTTPS) Protokolü üzerinden çıkış yapmasını sağlamanızdır.

HTTPS ve HTTP ayarları nerede bulunur?

İlgili adımları takip ederek blogunuzun hangi Protokolü kullanacağınızı seçin.

Blogger kumanda paneliAyarlarTemelHTTPSHTTPS Yönlendirmesi, penceresini açık konuma getirerek, Evet veya Hayır tercihinizi belirleyin.

NOT: Daha önce HTTPS ve HTTP ayarlarınızı Evet konumuna aldı iseniz alınan ayarın şu anda Hayır konumunda olduğunu hatırlatmak isterim.


HTTPS Yönlendirme penceresi

Blogunuzdaki karma içeriği düzeltme :

Blogunuzda HTTPS'yi açtıysanız, HTTPS ile çalıştığından emin olmak için blogunuzdaki içeriği değiştirmeniz gerekebilir. Karma İçerik hataları, bir web sayfasının başlangıç HTML içeriği HTTPS üzerinden güvenli şekilde indirildiği, ancak takip eden içerik (ör. resimler, videolar, stil sayfaları, metinler) güvenli olmayan HTTP üzerinden yüklendiği zaman oluşur. 

Bu tarayıcı hataları hem HTTPS güvenliğini hem de blogunuzun kullanıcı deneyimini zayıflatır. Blogunuzdaki karma içeriğini düzeltmek için ilgili adımları takip edin. Blogger varsayılan tema üzerinden çalışmayan, özel alan adları ile ilgili bloglar henüz HTTPS desteği olmadığını unutmayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.