Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Etiket Sayfasındaki Yazı Sayısını Belirleme

Blog yazılarınız için düzenlediğiniz etiketlere tıklandığında çıkan 20 adet yazı sayısını belirleyeceğiniz bir sayı ile değiştirip blog aç...

...
Blog yazılarınız için düzenlediğiniz etiketlere tıklandığında çıkan 20 adet yazı sayısını belirleyeceğiniz bir sayı ile değiştirip blog açılış hızını düşürerek kontrolü elinizde tutabilirsiniz. Blogger şablonuna eklenen “Labeletiket kodları nedeni ile yazı etiketlerine tıklandığında yaklaşık 16 ile 20 arasında yazılarınızı göstermektedir. Birçok blog kullanıcısı etikete bağlı bu kadar fazla sayfanın açılmasına pek istemez.

Günümüz teknolojisinde, web mobil hıza bu kadar önem veriliyorsa, bana göre masa üstü hız kurallarının aynı özelliklerde olmasını istemek veya düşünmek çok doğaldır.

Blogger gadget serileri arasında bulunan Etiket gadetimiz maalesef günün koşullarına göre halen yenilenmediği için gadget içerindeki etiket yapılandırmasında görülmesi istenen sayı seçeneği yoktur.

Durum böyle olunca ister istemez blog şablon içinde mevcut olan “Label” etiket kodlarına müdahale etmekte kaçınılmaz olmaktadır.

Yapılması gereken işlemlere geçmeden önce, Blogger şablon kodlarında birden fazla bulunan etiket “Label” kodları hakkında bilgi aktararak sizleri aydınlatıp yapacağınız işlem için daha mantıklı hareket etmenizi sağlayalım.

Etiketleme çeşitleri :

1. Menü için etiketleme kodları “Sayfalar ve Harici bağlantı linkleri”

2. Sidebar etiket gadgeti için kodlar

3. Yazılara eklediğimiz etiket için oluşan kodlar

Blogger için kullandığınız şablon özelliklerine göre bu sayı değişebilir olabileceğini hatırlatmak isterim.

Ancak, blogger kullanıcıları daha ziyade tüm etiketleri kullandıklarından, belli bir düzen içinde çalışması, açılan sayfalarda eşitlik sağlanarak çok fazla yazı sayfasının görülmesini istemediğinden dolayı aşağıda verilen etiketi bulup bir sonraki etiket ile değiştirmek sureti ile Etiket sayfalarında görülmesini istediğiniz sayıyı elde edebilecekler.

Etiket sayfalarında görülmesini istediğiniz sayfa sayısını düzenlemek için :

Önemli : *** Öncelikle blogunuzun yedeğini her zamanki gibi alın.***

1. Blogger kumanda panelinize giriş yapın.

2. Sırası ile ŞablonHtml’yi Düzenle, yolunu izleyerek şablon kodlarınızı açın.

3. Açılan şablon kodlarınızda iken boş bir yere tıklayarak, CTRL+F arama yardım kısa yolu ile aşağıdaki etiketi aratın.

expr:href='data:label.url 
4. Yukarıda verilen ve bulduğunuz her etiketi aşağıdaki etiket ile, başlangıç ve bitişlere dikkat ederek değiştirin.
expr:href='data:label.url + "?max-results=10" 
5. Değiştirdiğiniz etiketin sağında bulunan tırnak işaretini silmemeye özen gösterin. Değişim sonrası yeni etiket görünümünü aşağıda inceleyin.
6. Etiket sayfasında görülmesi gereken, Etiket kodlarındaki rakamı 10 olarak yazdım. Siz neyi görmek istiyorsanız verilen adeti değiştirin. Tüm etiketleri değişti iseniz blogunuzu ön izleme ile kontrol edin. Sidebardaki veya yazınızdaki herhangi bir etikete tıklayın. Açılan sayfada tarayıcınızın penceresini kontrol ederek yaptığınız işlemin doğruluğunu teyit edin.
7. Menü çubuğunuza “Gezinme çubuğu” Sayfalar gadgeti, Harici bağlantı linki oluşturmak istediğinizde ise aşağıda verilen temsili link yapısını kullanabilirsiniz.

Menü çubuğu etiket yapısı :

https://adnanguneyarsivi.blogspot.com.tr/search/label/Adsense

Menü çubuğu etiket sayfası gösterim yapısı :

https://adnanguneyarsivi.blogspot.com.tr/search/label/Adsense?max-results=10

Sonuç : Etiketinizin sonuna sadece aşağıdaki satırı ekleyeceksiniz.

?max-results=10

Yukarıda anlatılan konuyu daha önce yazdığımı düşünüyordum. Ancak yazmadığımı, blog yazarı arkaşım +Turan Agayev 
bey’in sormuş olduğu bir sorudan sonra fark ettim. Ayrıca kendisine böyle bir konuyu hatırlattığı için çok teşekkür ederim.

4 yorum

  1. Adnan hocam çok yararlı bir yazı olmuş. Okumaya devam edeceğim tsk ler böyle güzel bir bilgiyi paylaştığınız için

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Sezer bey, Okumak sizi yormasın. Ben bile halen her yazdığım yayınladığım yazıyı okuyor ve araştırıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size mesaj attım gmail hesabım üzerinden ama kaç gündür cevap alamadım.Buradan da gönderiyorum. Sitemin adresi https://hepfragmanizle.blogspot.com/ sağ tarafta erkek oyuncular ve kadın oyuncular olmak üzere iki tane etiketler menüm var.Sorunum şu bu şekilde aşağıya doğru oldukça uzun giden bu etiketleri belirli bir oyuncudan sonra altında devamını gör butonu eklemek istiyorum.yazılarda ki gibi ama bunu etiketlerime yapmak istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ?

      Sil
    2. @merakettiysen, merhaba arkadaşım. Sorununa derman olacak halihazırda blogger için bir eklenti henüz mevcut değil maalesef. Size hemen cevap yazamamamın nedeni buydu. Ancak yıllar önce yayınlaığım bir kodlama sorunlarınızı çözeceğine inanıyorum. Aslında kodlama Popüler makaleleri sergileyen, Makalelere dayalı Etiketler için hazırlanmıştı. Bunu sizin isteğinize göre düzenlenebilirmiydi emin değildim ancak mantıken yapılabilir. Kod içinde birçok veriyi gösterebilecek özellikler var. Kapatabilir veya açabilirsiniz. Tamamen sizin hayal gücünüze dayalı bir kodlama bu. Size yardımcı olması için küçük bir iki ipucuda verim.
      1. İlgili makale linki:
      https://www.adnanguney.com/blogger-kenar-cubugu-icin-populer-etiket-yayin-eklentisi/
      2. kenar çubuğuna "Erken" veya "Kadın" veya istediğiniz etiketi ekleyerek " Html JavaScript gadget veya widgete ekleyin. Birinde Erkek diğerinde Kadın etiketi olabilir.
      3.Eklenti için kaynak verirseni ememnun olurum. Not: Ayrıca bana ilham veren bu konu hakkında da hemen bir yazı hazırlamayı düşünüyorum. Yorum ve fikir için teşekkür ederim. Görüşmek üzere...

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.