Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook’da Güvenlik Açığı! Şifrelerinizi Yenileyin

Alınan bilgiler doğrultusunda, Facebook sosyal paylaşım sitesinde Güvenlik açığı tespit edilmiş olup, Facebook kullanıcılarının şifreleri...

...

Alınan bilgiler doğrultusunda, Facebook sosyal paylaşım sitesinde Güvenlik açığı tespit edilmiş olup, Facebook kullanıcılarının şifrelerini acilen değiştirmesini öneririm. Güvenlik ile ilgili yapılan bir araştırma sonucunda Facebook sosyal paylaşım sitesinde arka kapı yerleşimi olarak nitelendirilen bir çalışmanın yapıldığı belirtiliyor. Web internet ortamının çokta güvenli olmadığını düşünürsek küçük, büyük harf ve numaralardan oluşan şifrelerin değiştirilmesi atılacak ilk adım olabilir. Şifreleme işleminde, şifrenizi hatırlamak için kesinlikle profilinizi belirleyen kelime ve rakamları kullanmayın. (Doğum tarihi, isim kısaltma gibi,)

Mutlaka, büyük, küçük harfler ve profilinizi yansıtmayan uzun rakam veya semboller kullanın.

Devcore’dan Orange Tsai takma isimli bir siber korsan kötücül yazılımcı olarak tanınıyor. Bu korsanın Facebook üzerinde bir arka kapı yerleştirmiş olabileceği düşünülmüş. Bu düşünce çerçevesinde yapılan güvenlik araştırmaları sonucu, Facebook sunucularında yer alan bir güvenlik açığının kullanılarak Facebook sunucularına sızıldığı ve Facebook çalışanlarının e-posta hesaplarına, kişisel verilerine sızılmış olduğu hatta Facebook’un sanal toplantılarının takip edilerek şirket hakkında bilgilerin kayıt altına alındığı saptanmış.

Orange Tsai, 21 Nisan 2016’da çok yakın bir tarih de, Facebook’a bir saldırı düzenlemiş ve kendi blog yazısında akıllım bunu nasıl gerçekleştirdiğini anlatmış. Orange Tsai takma isimli sanal korsanın bıraktığı arka kapı izleri takip edilerek durum kısa zamanda anlaşılmış.

Saldırı, her ne kadar Facebook kurumsal yapısına yapılmış olsa da Facebook kullanıcılarının uyanık olmaları ve tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini yineleyen güvenlik şirketleri, mutlaka Facebook hesaplarının güvenlik kontrollerini gözden geçirerek, şifrelerin değiştirilmesini tavsiye ediyorlar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.