Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hazır Çorbalardaki Katkı Maddeleri Sorunu

Herkesin mutfağından yolu geçmiş olan hazır çorbalarda, katkı maddesi olup olmadığı merak konusu. Bu tarz ürünlerin nasıl uzun süre bozulm...

...
Herkesin mutfağından yolu geçmiş olan hazır çorbalarda, katkı maddesi olup olmadığı merak konusu. Bu tarz ürünlerin nasıl uzun süre bozulmadan saklanabildiği ve koruyuculuğunu yitirmediği konusunda insanların aklına gelen ilk şey,içerisindeki katkı maddesi ve onun sonuçu olarak vücudumuzdaki zararları oluyor. Bazı katkı maddelerinin alerji, baş ağrısı, davranış bozuklukları, uyku problemleri gibi daha birçok rahatsızlıklara neden olabildiğini düşünürsek, insanlar tedirgin olmakta haksız sayılmazlar.

Bilinenin aksine hazır çorbalarda katkı maddesi yoktur. Uzun süre saklanabilmesi ve koruyuculuğunu sürdürmesinin nedeni, ürün hazırlanırken uygulanan kurutma yöntemidir. Kurutma yöntemi dünyada yıllardan beri bilinen en basit ve en iyi saklama yöntemidir. Şimdi bu teknolojik koşullarda yapılıyor. Çorba yapmak istenilen ürünün içerisindeki su mikrobiyolojik kirlenmeye sebep olmadan kurutulursa, bu ürün uzun süre muhafaza edilebilir. Hazır çorbanın mantığı da budur. Ürünler, hijyenik ortamda sıcak havayla fırından geçerek kurutulur. Kurutma aşamasında ürünlerin su aktivitesi 0,2'nin altına indirilir. Zaten mikrobiyolojik bozulmayı yapan sudur. Su olmayınca da haliyle ürün bozulmaz ve bu şekilde hazır çorbalar içerisinde hiçbir koruyucu madde olmadan 2 yıl dayanabilmektedir.

Ayrıca katkı maddeleri ulusal bir sistemle kodlanmıştır. Numaranın başında bulunan E harfi, o maddenin tüm güvenlik testlerine tabi tutulduğunu ve AB tarafından onaylandığını göstermektedir. Kullanmak istediğiniz ürünlerin içeriğini okuyarak,kullanılan katkı maddelerinin güvenilirliğinden emin olabilirsiniz.

Ceyda Aksel : AdnanGuney.Com, NetworkDizayn.com, Web site Editörü Ceyda Aksel hakkında ; 1989 yılında Akhisar'da doğdum. Eğitim ve öğretim hayatımı Pamukkale Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra dijital platformlara olan ilgim arttı. Ve bilgi paylaşım sistemlerine ilgi duymaya başladım.Google, Yandex, Bing gibi büyük arama motorlarında seo optimasyonu yapmaya başladım. Ayrıca gıda mühendisliği yapmaktayım.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.