Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Astronomlar Yıldızlardan Güçlü Uzaylı Sinyaller Alıyor

Güçlü Uzaylı Sinyallerin varlığını, “ Seti ” ( Search for Extra-Terrestrial Intelligence ;) (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması) Astronom...

...
Güçlü Uzaylı Sinyallerin varlığını, “Seti” (Search for Extra-Terrestrial Intelligence;) (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması) Astronomlar dünya dışı gezegenden aldıklarını belirtiyorlar.
Güçlü Uzaylı Sinyallerin varlığını, “Seti” (Search for Extra-Terrestrial Intelligence;) (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması) Astronomlar dünya dışı gezegenden aldıklarını belirtiyorlar. Astronomlar yabancıların iletişim kurma amaçlı olabileceğini düşündükleri gizemli radyo sinyali devamlı kaydediyor. Çok güçlü olarak alınan bu sinyalleri Rus radyo teleskobu olarak isimlendirilen Ratan-600’ün yakaladığı tespit edilmiş. Kayıt altına alınan bu sinyaller şimdiden pek çok spekülasyon yaratmış durumda. Kaynak olarak algılanan bu güçlü sinyaller geleceğin teknolojik zeki yaşam beyinlerinin başlangıcı olabilir.

Bilim kurgu kategorisinde izlediğimiz fantastik, anime, vs birçok filmler her ne kadar hayal ürünü gibi görülse de, gerçek yaşanmış, hayali düşüncelerin kurgulanarak günümüz teknolojisi ile harmanlanmış ve film haline getirilmiş formlar olduğunu bir kez daha iyi düşünmek gerekir.
95 ışık yılı “wiki” uzaklıkta ve HD 164595 yıldızının yörüngesinde bulunan HD 164595b gezegeninden güçlü sinyalin tespit edildiğini SETI, raporunda belirtiyor.
95 ışık yılıwiki” uzaklıkta ve HD 164595 yıldızının yörüngesinde bulunan HD 164595b gezegeninden güçlü sinyalin tespit edildiğini SETI, raporunda belirtiyor. Sinyallerin alındığı gezegen yaklaşık Neptün boyutlarda. Gezegen yaşadığımız dünya normlarına göre Güneş sistemimiz ile %99 aynı orantıda.

Yapılan araştırmalar gizemini koruduğu için insanoğluna heyecan veriyor. Bilim adamları hatta orada canlı organizmaların da olabileceğine inanıyor.

Astronom, “Douglas Vakoch” konu hakkındaki, 
HD 164595 sinyali merak uyandırıcı çünkü güneşe benzeyen bir yıldızın yakınından geliyor ve eğer yapaysa, sinyalin insanlığın ötesinde yetenekli bir uygarlık tarafından yapılmış olduğu açıkça anlaşılıyor.
 düşüncelerini ifade ediyor.
Dünya insanları ile iletişime geçen bu uygarlığın, Kardaşev ölçeğine göre Tip 1 “wiki” sınıfına girdiğini düşünebiliriz. Bilim adamlarına göre alınan bu sinyallerin kaynağında zeki canlı türlerinin olabileceği düşünülüyor.
Dünya insanları ile iletişime geçen bu uygarlığın, Kardaşev ölçeğine göre Tip 1 “wiki” sınıfına girdiğini düşünebiliriz. Bilim adamlarına göre alınan bu sinyallerin kaynağında zeki canlı türlerinin olabileceği düşünülüyor.

Ancak, bu sinyalin “Kütleçekimsel merceklenme ” diye adlandırılan bir yansıma olabileceği de belirtilenler arasında olduğunu bilmemizde fayda var.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.