Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google’un Chrome Pil Tüketimi ve Hız Hakkındaki Açıklaması

Google, Chrome tarayıcı Pil Tüketimi ve Hızı hakkında yapılan eleştirileri cevapladı. Google, web tarayıcısı Chrome’un geçen seneye göre...

...
Google, Chrome tarayıcı Pil Tüketimi ve Hızı hakkında yapılan eleştirileri cevapladı. Google, web tarayıcısı Chrome’un geçen seneye göre daha iyi olduğunu kanıtlıyor.
Google, Chrome tarayıcı Pil Tüketimi ve Hızı hakkında yapılan eleştirileri cevapladı. Google, web tarayıcısı Chrome’un geçen seneye göre daha iyi olduğunu kanıtlıyor. Google web tarayıcıların ticari bir yarış sergilediği günümüzde eleştirilere neden olan konuları geçmişte bırakarak geleceğin daha iyi ve hızlı bir web tarayıcı olacağını Chrome’un resmi blog gönderisinde net olarak açıklıyor.

Google, hız göstergesi anlamındaki Speedometer gibi araçlarla test edildiğinde Chrome Windows ve Android’e göre %15 önceki senelere göre daha hızlı olduğunu belirtiyor. Bu hızları görsel video ile destekleyerek aradaki farkı YouTube'da hızlandırılmış bir video ile de kullanıcılara anlatmaya çalışıyor.

İzleyeceğiniz video da 2015 senesindeki Chrome 46 sürümü ve 2016 senesindeki Chrome 53 yeni sürüm güncellemesi ile daha uzun pil ömrü elde edebileceğini ispatlıyor. Video test sonuçlarında Vimeo, Facebook ve YouTube gibi sitelerden videolar açılıyor. 


Chrome tarayıcı, bir senelik sürümüne kıyasla 2 saat 12 dakika daha uzun pil ömrü sunumunu gösteriyor. Ayrıca, Chrome for Mac tarayıcı pil kullanımının %33 daha çok iyileştirildiğini anlatıyor. Tüm bu test ortamında "video seyretmek, fotoğraflara bakmak ve sayfaları kaydırmak" gibi araçların dahil edildiği belirtiliyor.

Konuyu toparlarsan Chrome Tarayıcı 53.0.2785.89 güncelleme sonrasında ki ve hatta yeni bir güncelle “Chrome Tarayıcı Sürüm 53.0.2785.101 m” daha yapıldı. 


Aralık 2016 ayında ise Flash desteği alan tüm sitelerde uygulama tamamen sonlandırılarak Chrome Tarayıcının HTML5’e tam geçiş sağlanacağını belirtmek gerekiyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.