Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni Google Sites-404 Sayfa Hatası

Yeni Google Sites, Sayfa bulunamadı hatası “404” ile karşılaşıyor ne yapılacağını bilmiyor ve yapılması gerekenleri merak mı ediyorsun...

...

Yeni Google Sites, Sayfa bulunamadı hatası “404” ile karşılaşıyor ne yapılacağını bilmiyor ve yapılması gerekenleri merak mı ediyorsunuz? Okumaya devam edin.

Yeni Google Sites web siteniz ile düzenlediğiniz Sayfalar ve yazı içinde verdiğiniz bağlantılar Google tarafından index alan yazılardır. Yeni Google Sites web sitenizi kurduktan sonra nasıl olsa yeni kurdum sorun olmaz diye düşünebilirsiniz.

Ancak yazılar çoğaldıkça, yeni eklediğiniz sayfa isimlerinde bir değişiklik yapıp, daha önce eklediğiniz diğer sayfanıza verdiğiniz bağlantı linklerini düzeltmezseniz, 404 sayfa bulunamadı, istenen sayfa yok, gibi mesaj ile karşılaşırsınız.

Yeni Google Sites 404 Sayfa Bulunamadı Hata Nedenleri:

1. Sayfalar → Sayfa ekle, açılan pencerede eklediğiniz ismi değiştirdiğinizde

2. Menü ismi → Alt menü “Kaydırma yapıldığında” eklenen sayfa ismi veya yeri değiştiğinde. “Diğer bir menü altına taşındığında” Sayfanın bağlantı linki de değişir.

404 Sayfa Bulunamadı Hatasını İki Şekilde Görülebilir:

1. Kullanıcı veya Okuyucu hatalı sayfa linkine tıkladığında görülen 404 sayfa hatası

2. Web Yönetici araçları → Web sayfanız → Tarama → Tarama hataları, sayfası


Yeni Google Sites İpucu: Google URL kısaltma kullanarak “https://goo.gl/” 404 sayfa bulunamadı hatalarını almazsınız.

Tarayıcı sekmesinde açılan sayfa hata kodları size yol gösteren rakamlardan oluşur. Telaşa düşmeden 404 ve diğer hata kodlarının ne olduğunu buradan inceleyebilirsiniz.

Diğer hata kodları için geniş bilgileri Wiki HTTP durum kodları listesinden de inceleyerek bilgi edinebilirsiniz.

Bir istek sitenizde bir sayfa (örneğin, bir kullanıcı bir tarayıcıdan sayfanıza eriştiğinde veya Googlebot sayfayı taradığında) için sunucunuzun isteğine yanıt olarak bir HTTP durum kodu döndürür. Bu durum kodu, isteğin durumuyla ilgili bilgi verir. Ayrıca, bu durum kodu sitenizin ve istenen sayfa hakkında Googlebot'a da bilgi verir.

Sonuç olarak, Yeni Google Sites veya diğer web siteniz için hata kodları vazgeçilmez bir döngü içinde çalışmaktadır. 

Sayfa isimlerinin bir linke dönüştüğünü, bir sayfa içinde verilen link değiştiğinde diğer sayfalara eklediğiniz bağlantı linki değiştirip düzeltilmediğinden 404 sayfa bulunamadı hatası ile devamlı karşılaşabilirsiniz. 

Hatalı sayfa linkleri ile uğraşmamak için çok fazla bağlantı linki eklemeden önce bir kez daha düşünmekte her zaman faydalı olacaktır. 

Yeni Google Sites Kategorisinde yazılmış, diğer yazıları da ayrıca okumayı düşünebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.