Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Ücretsiz Web Site Oluştur

Blogger, Blogspot alt domain isimli blog kurulumuna başlamadan önce, Blogger Nedir? Blogspot Nedir? bu konuları inceledikten sonra ücret...

...

Blogger, Blogspot alt domain isimli blog kurulumuna başlamadan önce, Blogger Nedir? Blogspot Nedir? bu konuları inceledikten sonra ücretsiz bir web sitesi olan blogger'un kurulum aşamalarına zevkle geçebiliriz.

Ücretsiz bir blog oluşturmadan önce yaptığınız işleri iyice anlayıp, bilmeniz ve konunun heyecanını hissetmeniz çok önemli. Blog kurmayı ne kadar iyi anlarsanız, yazı yazma, paylaşma ve yazınıza gönderilen yorumları cevaplama konusunda sıkılmadan zevk alacak bir araç durumuna çevirebilirsiniz.

Blog kurmak sadece yazı yazmak ve işte benimde bir web sitem var demek değildir. İlk kez bir blog oluşturduktan sonra bıkmadan uzun bir arayış içerisine girersiniz. Nedir bu arayış? İlk yazınızı yazıp yayınladığınızda blogunuzun görünümü sizde değişik fikirler oluşturur. Blog Temasını renklendirip, farklı şekiller vermek, web internet ortamında gördüğünüz birçok eklentiyi kurup daha fazla ne yapabileceğinizi düşünürsünüz. İşte ilk heyecanınızı yaşamaya başladınız demektir.

Blog ile geçireceğiniz her an daha dikkatli, disiplinli ve arayış içinde olacaksınız. Yaşadığınız bu heyecan ile web siteleri hakkında düne kadar bilmediğiniz birçok konunun cevabını kısa zamanda öğrenerek blog'u daha çok seveceksiniz.



Blog’u genelde insanlar, resim eklediği, hayatını anlattığı bir site olarak görür. Zaten blogunuza il başladığınız zaman kısaca hayatınızı anlatın, resimlerinizi ekleyin, arkadaşlarınızla paylaşın. Tüm bunları hakkında sayfanızda yapabileceksiniz. İnsanların sizi ve blogunuzu tanıması ne hakkında yazı yazdığınızı bilmesi gerekir.

Blog kurmadan önce insanların aklına şöyle bir soru geliyor; Ben hayatımı neden bir blog yazarak anlatim. Evet maalesef düşünülen budur. Ancak anlatılan konu bu değildir!



Blog’unuza resim, video, nişan, düğün, yaşadığınız önemli bir olayı, insanların öğrenmesini istediğiniz bir konuyu, beğenmediğiniz ama sesinizi duyurabileceğiniz bir konuyu ( yasalara saygılı olmak şartı ile ) yazacağınız kısa bir yazı ile anlatıp, içinizi dökebilir günlük yaşantınızı kaleme alabilirsiniz. Bu durumu ilerde paraya dahi döndürebilirsiniz.

Konuyu biraz daha ileri saralım isterseniz. Şiir, roman, hikaye, teknik bir bilgi, güncel haber, magazin, burçlar, evde ürettiğiniz bir ürün ve benzer birçok konuyu anlatıp, bildiğiniz hatta satabileceğiniz ürünleri tanıtabilirsiniz.



Yukarıda anlatılan örnekleri daha fazla çoğaltabiliriz. Ancak bu anlatılanları nasıl uygulayacağız, ne yapmamız lazım gibi sorulara karşılık gelecek cevapları aşağıda madde madde okuyarak karanlık yolda az da olsa bir lamba olmaya çalışacağım.

Bunu başarabilirsem ne mutlu bana. Takdirini sizlere bırakıyorum. Blog’un gücünden faydalanıp size bu yazıyı yazmam en büyük örneklerden biridir. Hadi şimdi başlayalım, okumaya devam edin.

Blog Nedir:

Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır.

Bunun dışında, geri izleme(trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür. İlk bloglar elle yazılıp güncellenirken, bugün bu iş için özel yazılmış yazılımlar kullanılır. Bu yazılımlardan bazıları bir blog servisi sağlayıcı sitenin alt alan adları olarak yaratılabilen, bazıları ise kullanıcının kendi sunucusuna kurup çalıştırması gereken yazılımlardır.

Blogger Nedir:

Üye sayısı'nın 3 milyonun üzerinde olduğu tahmin edilen Blogger.com, Pyra Labs tarafından geliştirilip Google tarafından satın alınan, İnternet'teki ilk blog hizmet sağlayıcısıdır. Günde, 18 milyon civarında tıklanma ile en çok ziyaret edilen ilk 10 ağ sitesinden birisidir. Türkçe dahil onlarca dil desteği ile birlikte hizmet vermektedir.

Blogspot Nedir:

Bu kelimenin herhalde en iyi açıklaması barındırma servisi dersem yalan olmayacaktır. Blogspot bir alt domain'dir.

Blog'u Şimdi Kurmaya Başlayalım mı?

1. Google hesap bilgilerine girerek önce kendinize bir gmail hesabı açın. Hesabınız varsa diğer maddelere geçin.


2. Almış olduğumuz Gmail hesabı ile Blogger'a giriş yapın.


3. Blogunuzu oluşturmak için Oturum açın. Blogu oluştur ile başlayın.

4. Açılan yeni ilk pencereye blog'unuzu tanıtan bir başlık ismi yazın. Yazacağınız bu kısa cümle blogunuzda üst bilgi olarak görülür. Örnek: Adnan Güney'in Şiir Dünyası, Adnan Güney Güncel Magazin Haberleri veya Güncel Magazin Haberler Platformu, gibi benzer bir tanımlama yazın.

Diyelim ki siz roman yazarısınız. “Hayatın İçinden, Hayatımız Roman, İnsan ve Gelecek” gibi bir başlık da yazabilirsiniz. İstediğiniz bir zamanda bu başlığı değiştirebiliyorsunuz. Şimdi başlığımızı koyalım.

Örnek Başlık İsmi: “Türk Sanat Müziği Eserleri” olsun.

5. Hemen alt pencere, adres yazan yer çok önemli olan kısımdır. Bu kısma lütfen dikkat edelim. Burada yazdığımız “Domain” alan adı niteliğinde olduğundan, daha sonra değiştirme şansına sahip değiliz. Bu nedenle çok dikkatli isimler seçip bir yere not ederek kesin karar verdiğinizde bu alanı kullanın.

Hatta birkaç isim seçin. Yazdığınız isim bir başka kullanıcı tarafından alınmış olabilir. Yazdığınız onaylandığında renkli olarak göreceksiniz. Şimdi site adını yazın. Dikkat edin yeşil bir renk alır ve renk hemen kaybolur. Aksi olsaydı kırmızı ile sizi uyaracaktı.

Örnek Adres: turksanatmuzigieserleri, siz bu satırı yazarken alt kısımda yazdığınız tamamlanır ve sağ tarafta onay işaretini görürsünüz. Onay işaretini gördüğünüzde alt kısımda çıkan linke tıklayın.

Örnek link'imiz şu şekilde görülecektir; turksanatmuzigieserleri.blogspot.com

6. Site adımızı yazdık onayı gördük Blogu Oluştur ile devam ediyoruz. İsterseniz bu pencerede bir şablona tıklayıp Oluştur ile devam edebilirsiniz. Resmi inceleyin.


7. Şablon seçerek devam etmedi iseniz, Karşımıza çıkan uyarı şu olacak; “Bir şablon seçin”; Şablonumuzu seçiyoruz. Herhangi biri olabilir sonradan değiştirme şansına sahipsiniz. Başlangıç için önerim Resim Penceresini seçebilirsiniz.

8. Blogunuz oluştu tüm işlem bitti hayırlı olsun, “Blogunuz oluşturuldu” diye bir ileti görüyoruz. Bloglamaya başla (yazma) diye uyarı veriyor. Halen bekliyor musunuz tıklayın, ne oldu bakın.

9. Örnek, “Türk Sanat Müziği Eserleri” sitemizin başlık ismi altında yazılarımızı yazabileceğimiz blog oluşturuldu.

Blog'unuzu en etkili kullanmak için yapabilecekleriniz; Eklenti, Seo, Tema tasarım, Blogger ayarlar, gibi tüm konuları Menü gezinme çubuğu ve Kategoriler penceresinden tıklayıp okuyabilirsiniz. Tüm yazılar tek tek elden geçirilerek yenilenmektedir. İlk çıkan makalelerden haberdar olmak için Ana sayfada bulunan Takip seçeneklerini değerlendirin.

Blog oluşumunda kafanıza takılan her türlü soruyu ilgili yazı veya en yakın yazı altında Yorum yazarak öğrenebilirsiniz. İletişim formunu çok özel bir konu olmadan bir soru sormak için lütfen kullanmayın.

Alakalı olmayan ilgili yazılar için sorulan sorulara İletişim formu aracılığı ile cevap verilmediği unutmayın. Sorularınızı yorum penceresini kullanarak belirtin. En kısa sürede tüm sorularınıza cevap verilecektir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.