Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Makaleye Açıklama Metni Eklemek

Google Sites web sitenizde makalenizi yayınlamadan önce, Başlık ismi ve Yazınızı kısaca açıklayıp özetleyen açıklama metnini ekleyin. Go...

...

Google Sites web sitenizde makalenizi yayınlamadan önce, Başlık ismi ve Yazınızı kısaca açıklayıp özetleyen açıklama metnini ekleyin.

Google Sites Web Site yapısı gereği otomatik açıklama metni eklemeniz mümkün değildir. Makale açıklamaları birçok farklı eklenti komut dosyalarının çalıştırılması ile mümkündür. Google Sites web sitesinde JavaScript kod ekleyemeyeceğiniz için yazmış olduğunuz her yazı için açıklama metnini manuel kendiniz girmeniz gerekir. 

Demo: AdnanGuney59 Google Sites

Makale Açıklama Metni Eklemezseniz Ne Olur?

1. Google Sites web site ayarlar bölümünde web sitenizi tanımlayan Site açıklaması yayınlanan her makale altında ve sosyal paylaşım penceresinde yazı ile ilgi bir açıklama olmadan çıkar.

2. Google Sites Site açıklamasını, Diğer işlemler (m) → Siteyi yönet → Site açıklaması - bu sitenin amacı, bölümünde görebilirsiniz.


3. Yazınızı sosyal paylaşım butonlarını ile paylaşmak istediğinizde açılan pencere içinde yazınızı ifade etmeyen Site açıklama metni ile paylaşırsınız.

4. Tüm yayınların başlık linki altında Site açıklama metni ile paylaşım yaparsanız Google arama örümcekleri web sitenizi yenilenen içerik olarak algılayıp puanınızı düşürerek “Spam wiki” algılayabilir. Bu örnekler bile web sitenizin zarar görebileceği anlamını içermektedir.

Google Sites Web Makalenize Site Açıklaması Ekleyin:

1. Google Sites web sitenize giriş yapın.

2. Herhangi bir makalenizi açın ve ilgili adımları takip edin.

Diğer işlemler (m) → Sayfa ayarları, seçeneğine dokunun.

3. Aşağıda verilen resmi inceleyerek, Sayfa açıklaması, pencere içine makalenizi tanımlayan açıklamayı yapıştırın veya yazın.


4. Tüm makaleleriniz için yukarıda anlatılan adımları takip ederek uygulama yapın.

5. Google Plus ve diğer sosyal paylaşım butonu ile yapacağınız paylaşım pencere açıklamasında makale Sayfa açıklamasını görebilirsiniz. 

6. Örnek; Makale başlığıBlogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyor musunuzaçıklama yazısı, “Blogger, web site yedeği nasıl alınır biliyor musunuz? Farklı yerlerden aldığınız ve bloglarınıza uyguladığınız birçok kod parçaları ile blog'da hata oluştuğunda eski haline nasıl geri getirebilirsiniz?” açıklama metni Google Plus paylaşım penceresinde şu şekilde görülecektir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.