Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress’e Google Translate Web Sitesi Dil Çevirmeni Ekleme

Wordpress sitenize, Google Çeviri'nin otomatik çeviri gücü ile hiçbir eklenti kullanmadan Ücretsiz Web Sitesi Çevirmeni eklentisini ek...

...

Wordpress sitenize, Google Çeviri'nin otomatik çeviri gücü ile hiçbir eklenti kullanmadan Ücretsiz Web Sitesi Çevirmeni eklentisini ekleyerek Küresel çapta erişiminizi hızlı ve kolay bir şekilde genişletebilirsiniz.

GoogleTranslate” Dil çeviri eklentisi kullanarak, Dünya genelindeki diğer ülke okuyucuları için web site yazılarınızın okumasını sağlayarak web site trafiğini arttırın. Google Çeviri eklentisini direk Google’dan yüklemek ile, Wordpress eklentilerinden yüklemenin şu farklılığı vardır.

Wordpress eklenti geliştiricisi eklentiyi kendi sunucusu üzerinden dağıtır. Bu şu anlama gelmektedir. Eklenti komut dosyaları, hem eklentiyi yapan kişinin sunucularından veri alır, hemde Google sunucularından veri alır. Web sitemizin açılış hızını yormadan bizim tercihimiz; Wordpress eklentisi olarak yüklemek değil direk birinci elden Google Dil Çeviri kodlarını yükleyerek açılış hızımızı kontrol etmektir.

Ancak arzu edenler, “Google Translate” Google Dil Çeviri eklentisini Wordpres eklenti mağazasında da bulup yükleyebilir. Not: Wordpress Subdomain (Uzantılı) sitelerde bu eklenti çalışmamaktadır.

Google Dil Çeviri Eklentisinin Web Siteye Yüklenmesi:

1. Google Translate Dil Çeviri Eklentisini yüklemek için bir Google hesabınız olması gerekir. Google hesabınız varsa ilgili adımlara devam edin.

2. Google Dil Çevirmeni eklentisi için giriş yapın. Şu ekran ile karşılaşacaksınız.


3. Alt taraftaki butono “Hemen şimdi web sitenize ekleyin” dokunun.

4. Yapılandırma penceresini göreceksiniz. Aşağıda örneği verilen, Web Sitesi URL'si, “www.adnanguney.com”, Web sitesinin dili, bilgilerini girin. Resmi inceleyin.


5. Tüm bilgileri girdi iseniz Sonraki butonuna tıklayın.

6. Eklenti ayarlarının yapıldığı pencereye gelmiş olmalısınız. Uyarı mesajını dikkate alarak “Web sitenizi çevirmek için istediğiniz seçenekleri ayarlayın! Bu seçenekleri daha sonra da değiştirebilirsiniz.” Kişisel tercihlerim ile uygun yerleri değiştiriyorum. Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. İlgili resmi inceleyin.


7. Kodu Al Butonuna dokunun. Karşınıza eklenti kodları penceresi gelecektir. İlgili açıklamaları okuyun.

8. Eklenti verilerinizi görmek istiyorsanız, Google Analist Web Mülkü ID kimliğinizi girin. Bu alanı atladı iseniz Önceki Butonu ile geri dönerek Web Mülkü ID kimliğinizi ekleyin.

Google Translate Web Sitesi Dil Çevirmenini Sitenize Ekleyin:

1. Wordpress web sitenize giriş yapın.

2. Sırası ile, Görünüm → Bileşenler → Metin penceresine, aldığınız Kodu yapıştırın.

3. Web Sitesi Dil Çevirmeni eklentinizi nerede görmek istiyorsanız sürükleyip konumlandırın.

Wordpress hakkında diğer makaleleri de okumak isteyebilirsiniz. Konu hakkında yardıma mı ihtiyaç duyuyorsunuz? Yorum pencereleri bu amaç için kullanılmaktadır. Hemen şimdi Bir Soru Sorup, en kısa sürede cevap alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.