Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Resim Linki ve Etiket Linki Alma

Blog tema tasarım ve eklentilerde kullanılan Resim linki ve yazı içeriklerine eklenen etiket linki nasıl alır? Resim ve Etiket Linki alma;...

...

Blog tema tasarım ve eklentilerde kullanılan Resim linki ve yazı içeriklerine eklenen etiket linki nasıl alır?

Resim ve Etiket Linki alma; Blogger ile yeni blog kurma aşamalarını yaşayan kullanıcıların en çok zorlandıkları ve mantık kuramadıkları konuların başında gelmektedir. Etiket kelimesini daha iyi anlayabilmeniz için basit bir örnek yapalım.

Etiket Kelimesi İçin Örnek Senaryo:

Bir markette alışveriş yaptığınızı düşünün. Evinize almayı düşündüğünüz malzemelerden biri de Çorba olsun. Ancak çorba genel bir tanımdır. Siz arpa şehriye çorba malzemesini almayı düşünüyorsunuz. Herhalde çorba malzemelerini, tatlı çeşitleri arasında bulamazsınız. Gideceğiniz veya arayacağınız ilk yer Çorba malzemelerinin raf ve  satışa sunulduğu bölümdür.

Çorbaların sergilendiği reyona verilen genel bir isimdir ve Çorbalar ismi bir etikettir. Neyi? Nerede arayacağımızı belirler. 


Şimdi konuyu birleştirelim ve Menü gezinme çubuğunuza “Çorbalar” etiketi oluşturup, çorba çeşitleri hakkında yazdıklarınızı, yukarıda verilen örnek gibi “Çorbalar reyonu” tek bir etiket altında toplayalım. Örnek bir Menü gezinme şeması;


Yukarıda şemada, Çorbalar “Genel tanım” ismi altında çorba çeşitlerini farklı isimler ile sıraladık. Makalenizde, Tel şehriye çorbası hakkında yazdığınız tüm yazılar için aynı etiketi yazarsanız o konudaki tüm yazıları bir etiket altında toplamış olursunuz. Tel şehriye çorbası etiketine tıklandığında ne kadar yazınız var ise alt alta yeniden eskiye doğru sıralanır.

İlgili Makale: Blogger Makale Etiketi Nasıl Oluşturulur

Yazı Etiket İsmi Nasıl Alınır?

1. Makalenize eklediğiniz etiket ismine tıklayın.

2. İki şekilde etiket ismini alabilirsiniz.

Tarayıcı Penceresinden: Örneğin, etiketimiz bu olsun; Blogger ayarlar 

Tarayıcı penceresinde yazılan ile gördüğünüz etiket aynı değildir. Örnek, tarayıcıda görülen etiketimiz şu şekildedir ve aşağıdaki resimde belirtilen renkli kısım alınır. Blogger%20ayarlar


Makalenin üst kısmından alınan etiket: Etikete tıklayıp açılan penceredeki ilk yazının üstünde okuduğunuz etiket isminden. Örnek etiket;

Blogger ayarlar etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster


Resim Linki Nasıl Alınır:

Blog tema tasarımı “blog üst bilgi kısmına resim ekleme gibi” için farklı alanlarda resim linki kullanmanız gerekebilir. Bir kaç şekilde resim linkini alabilirsiniz.

Resmin üzerinde iken: Resim linkini almak istediğiniz resim üzerine fareyi getirin sağ seçenek tıklayın.

Resmi yeni sekmede aç: Açılan sayfanın tarayıcı penceresindeki linki kopyalayın.

Resim adresini kopyala: Resim adresini kopyalama ile yukarıda anlatılan işlemin aynısını yapmış olursunuz. Yani; “Açılan sayfanın tarayıcı penceresindeki linki kopyalayın.”


Birde tarayıcı Geliştirici modülünde iken “F12” ile resim linki alınabilir. Ancak biz yukarıda anlatılan yöntemler ile en basit şekilde resim link almayı uygulayabiliriz.



Blogger resim ve etiket linki, genelde herhangi bir eklenti eklediğiniz de RSS akışınız ile ilgili Feed etiketi veya Sidebar alanına resim eklemeniz gerektiğinde gereklidir. Çok sıklıkta kullanılmasa da her blog kullanıcısının bilmesi gereken en önemli konular arasında yer alır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.