Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger’un Yeni Temalarına Sosyal Paylaşım Share Butonu Ekleme

Blogger’un eski veya yeni tema görünümünde Makale üst satırına Sosyal paylaşım butonu ekleyerek okuyucu kitlenize, alternatif sosyal pa...

...

Blogger’un eski veya yeni tema görünümünde Makale üst satırına Sosyal paylaşım butonu ekleyerek okuyucu kitlenize, alternatif sosyal paylaşım aracı sunabilirsiniz. 

Aşağıda okuyacağınız anlatım ile Blogger’un hangi temasını kullanırsanız kullanın, blogunuza kısa sürede Sosyal paylaşım butonlarını "Share" ekleyebileceksiniz.


Mevcut sistemde Blogger’un varsayalım sosyal paylaşım butonları mevcuttur. Bu makale ile, mevcut sistem içinde bulunmayan sosyal paylaşım butonlarını eklemiş olmakla beraber, bir de Facebook Like, Facebook beğen butonu ilave edeceğiz. 

Tüm bunları yapabilmek için kısa makaleyi okuyup, sesli anlatım videosunu izlemeniz yeterli olacaktır. 

Anlaşılmayan yerler için yorum yazarak bilgi alabilir, yeni makaleleri takip edebilmek için Abone olabilirsiniz. Eklenti kodlarımızı, Sosyal paylaşım butonları alanında kendini oldukça kanıtlamış olan AddThis web sitesinden alacağız. Ancak işlemlere başlamadan önce, her zaman olduğu gibi tedbiri elden bırakmayıp blogun mutlaka bir yedeğini elinizde bulundurmamız gerekiyor. 

İlgili Makale: Blog’u iki şekilde yedekleyebileceğinizi biliyor musunuz?

Sosyal paylaşım buton kodlarını eklemeden önce yedek aldığınızı düşünerek anlatıma devam ediyorum. AddThis Sosyal paylaşım web sitesinde Önce profilimizi oluşturacağız. AddThis profilini nasıl oluşturacaksınız? Profil nedir gibi sorularınızı aşağıda verilen linkteki makale ile çözebilir, anlaşılmayan yerler için yorum yazarak bilgi alabilirsiniz.

İlgili Makale:AddThis Sosyal Paylaşım Web Sitesinde Profil Oluşturma

AddThis Sosyal paylaşım web sitesindeki Paylaşım butonu alabilmek için;

AddThis web sitesine buradan giriş yapın


Gerekli araçlar:


Eklenti kurulum aşamasında, gövde body etiketini bulun.

Tema içinde, herhangi bir yere tıkla ve CTRL + F ile aratın. 
AddThis'den alacağınız ilk kodu, bu etiketin üstüne ekleyin. Blogu kaydedin.



body etiketi:



</body>

3. Makalenizin üst kısmında Sosyal Paylaşım butonlarının görülmesi için, Tema içinde, herhangi bir yere tıkla ve CTRL + F ile makale veri etiketini aratın



Makale veri etiketi:


<data:post.body/> 

AddThis'den alacağınız ikinci kodu, bu etiketin üstüne ekleyin. Blogu kaydedin.

Sonuç:  AddThis Sosyal paylaşım web sitesindeki Paylaşım butonu için verilen ilk kodu, “body” gövde kapanış etiketinin üstüne, ikinci kodu ise, makale verisinin “data:post.body” üstüne ekleyip blogunuzu kaydediyorsunuz. Tüm yapacağınız işlem bundan ibaret olup aşağıda kod ekleme videosunu izleyerek okuduklarınızı pekiştirin.

Bu blogda veya makalede anlatılanları incelemek için Samsunmusıkicemiyeti'ne giriş yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.