Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Adsense web site yayıncıları için şeffaflığı artırmak adına AdSense’de değişiklik yapıyor

Google, yayıncılara yönelik şeffaflığı artırmayı ve internet web ortamında en düşük derecede, minimum bozulmayı sağlamayı hedefleyen iki A...

...

Google, yayıncılara yönelik şeffaflığı artırmayı ve internet web ortamında en düşük derecede, minimum bozulmayı sağlamayı hedefleyen iki AdSense güncellemelerini açıkladı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi günü yayınlanan bir blog yayınında Google, AdSense'nin arkasında bulunan teknolojiyi güncellediğini ve böylece reklamların, bir yayıncının web sitesinin tamamı yerine tek tek web sayfalarından çekilebileceğini söylüyor.

Ayrıca, web site yayıncılarının Google'ın politikalarını ve AdSense kurallarını belirlemesine yardımcı olacak "Politika Merkezi" olarak adlandırılan yeni bir platform sunmak için de hazırlık yapıyor.

İki güncellemeden ilki, Google'ın politikalarını sayfa düzeyinde ihlal eden içerikten reklam kaldırma davranışı.
Bunları, yetişkinlere yönelik içerik, insanları küçümseyici veya tehlikeli içerik ve romotik uyuşturucu kullanan içeriği dahil olarak açıklıyor.

"Tarihsel olarak, çoğu politika ihlalinde tüm yayınları bir yayıncının sitesinden kaldırıyoruz. Sayfa düzeyinde politika eylemini içerik ihlalleri için yeni varsayılan olarak kullanmaya başladıkça, reklamları belirli sayfalarda durdurmayı ve diğer sitelerin iyi içeriğine reklam bırakmayı gerçekleştireceğini "reklam Yönetmeni Scott Spencer, ilgili makale içinde açıklıyor.
2016'da Google, AdSense programından 100 binden fazla yayıncı kaldırmış ve binlerce siteyi her gün ihlal amaçlı olarak incelediğini belirtmiş.
Google bu takibin yanı sıra, AdSense'i kullanan yayıncılar için bir politika merkezini de başlatmış.

Yukarıda okuduğunuz makalenin daha fazla detayını buradan okuyabilirsiniz. Sayfa ingilizce olduğundan anlayabildiğim kadarı ile sizler ile paylaşmaya çalıştım.


Sonuç olarak Google, yayıncıların Adsense politika ihlallerinde katı kuralları için bir platform oluşturarak, yayıncılar tarafından yapılan hataları daha şeffaf hale getirip, yayıncıların en az hatalar ile çalışmalarına bilinçli olarak devem etmelerine destek vermesi anlamını ifade ediyor.Konu hakkında farklı düşünceleriniz varsa sizde belirtin lütfen.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.