Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

YouTube’un Yeni Tasarım Tanıtımı

YouTube bir süredir beklenen yeni tasarımını sonunda tanıttı.  Resmi blogundan yaptığı yazılı açıklamayla masaüstü deneyimini yeniden...

...

YouTube bir süredir beklenen yeni tasarımını sonunda tanıttı. 

Resmi blogundan yaptığı yazılı açıklamayla masaüstü deneyimini yeniden tasarladığını duyuran YouTube, kullanıcılarını bu deneyimi yaşamaya davet ediyor.


Google’ın 2014’te tanıttığı Material Design prensipleriyle yeniden yorumlanan YouTube masaüstü deneyimi, eskisine göre oldukça sade ve kullanıcı odaklı. Popüler video ağında çok sayıda kutu görmeye aşina olduğumuz YouTube, tüm bu köşeleri terk edip beyaz bir fonda yayın yapmaya başlamış görünüyor. Bu da kullanıcının gözünü yormadan yeni video önerilerine ve diğer içeriklere odaklanmasını kolaylaştırıyor.

Dark mode kullanıma sunuldu


YouTube’un yeni tasarımıyla ilgili en çok merak edilen özelliklerden biri de Türkçe’ye Karanlık Mod olarak çevirebileceğimiz Dark Mode arayüz tasarımıydı. Yeni tasarımla birlikte kullanıcıların beğenisine sunulan Dark Mode, beyaz arka planları siyahla değiştirip izleme deneyiminizi farklılaştırabiliyorsunuz. Dark Mode, YouTube sayfasının sağ üst köşesinden erişebileceğiniz profil bölümünüzden aktifleştiriliyor.


YouTube yeni tasarımını youtube.com/new adresinde test ediyor. Dilerseniz sayfaya giderek yeni tasarımını deneyimlemeye başlayabilirsiniz. Beğenmezseniz şu aşamada bir süre sonra eskiyecek olan YouTube’a dönmeniz de mümkün. Google, gelecek için tasarladığını söylediği yeni YouTube deneyimini iyileştirmeye devam edecek.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.