Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome tarayıcı yeni sürümleri, siteleri kalıcı olarak sessizleştirip, videoların otomatik oynatılmasını engelleyecek

günümüz web'inde sörf yaparken en can sıkıcı şeylerden biri  reklamların yanı sıra sayfayı kaydırırken sitede otomatik olarak oynam...

...


günümüz web'inde sörf yaparken en can sıkıcı şeylerden biri  reklamların yanı sıra sayfayı kaydırırken sitede otomatik olarak oynamaya başlayan can sıkıcı videoların patlamış mısır gibi ortaya çıkma deneyiminin okuyucu
ya yaşatılmasıdır. Bu deneyim, web kullanıcılarını şaşkına çevirmek ve rahatsız etmekle kalmamakta ayrıca, özellikle de mobil kullanıcıların verileri tüketerek  kullanımına devam eder. 

Şimdi Google, bu sorunla ilgili bir şeyler yapacağını anlatıyor. Google Chrome web tarayıcının yaklaşan sürümünde (Chrome 64), Google, sitelerin video oynatma özelliğini sınırlandıracak.

Şirketin bir blog yayınında açıkladığı üzere , otomatik oynatmanın yalnızca medyanın kendisinde ses içermemesi durumunda veya kullanıcı medyaya ilgi gösterdiğinde izin verilecek. Bu ikinci durumda, kullanıcı ilgi çeşitli faktörlerle belirlenebilir. Örneğin: kullanıcı masaüstü tarayıcısını ziyaret ederken önce sitedeki medyayı sık sık oynattıysa; tarama oturumu sırasında ekrana tıklar veya tıklarlarsa; veya siteyi mobil cihazların ana ekranına eklediyse,

Ancak, aynı zamanda Google, mobil kullanıcılara yönelik otomatik oynatmaya karşı bazı korumalarını devre dışı bırakıyor. Android için Chrome'da şu anda kullanılabilen 'otomatik oynatmayı engelleme' ayarını kaldırıyor ve Veri Tasarrufu modu etkinleştirildiğinde mobil cihazdaki otomatik oynatma engellemesini de kaldıracak.

Şirket , bunu yaparak, bu yeni "sessiz otomatik oynatma" yı daha güvenilir hale getireceğini söylüyor . Bununla birlikte, gerçekte, otomatik oynatma videolarını mobil cihazlarda engellemek için önceden belirli bir işlemi yaptıysanız, dikkatli olmazsanız değişiklikler sonucunda onları daha sık oynattığını görebilirsiniz demektir .

Google, Chrome 64'e gelen değişikliklerin yanı sıra Chrome 63'de, tek tek siteler için sesin tamamen devre dışı bırakılmasına izin verecek yeni bir kullanıcı seçeneği sunacak. İçeriğinizi beğendiğiniz bir favori siteniz varsa, ancak otomatik oynatma videosunu (belki bir haber sitesi veya bilgilendirici incelemeler içeren) istismar ediyorsa, o siteyi süresiz olarak sessiz hale getirebilirsiniz.

Bu değişiklik tarayıcı oturumunuzu kapattığınızda dahi devam edecek ve daha sonra Google notlarını geri döndürebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.