Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google ChromeYeni Pop-Up Güncellemesi!

Google, Chrome tarayıcı için kolları sıvadı. Kısa bir süre sonra, Chroma'da istenmeyen pop-up reklamları yeni güncellemeyle birlikte k...

...

Google, Chrome tarayıcı için kolları sıvadı. Kısa bir süre sonra, Chroma'da istenmeyen pop-up reklamları yeni güncellemeyle birlikte kaldırılacak.

herhangi bir internet sitesinde gezinirken, biranda nasıl olduğunu anlamadan oldukça rahatsız edici bir şekilde farklı anlamsız ve tanımsızbaşka bir bağlantıya hepimiz kesinlikle istem dışı olarak yönlendirilmişizdir. Bu durumun ne kadar can sıkıcı ve sinir bozucu olduğunu tarif etmenin sanırım herhangi bir sözcük karşılığı yoktur. 



Google, bu tarz reklamları kullanan siteleri daha anlaşılabilir bir hale getirmek için Chrome'a ​​bazı yeni koruma ve önleyicler getiriyor. Google Chrome'un, birkaç ay içerisinde pop-up reklamlar olarak bilinen kullanıcıyı istem dışı farklı alan ve sekmelere yönlenlendiren bağlantıları kaldıracağını açıklandı.
Bizimde %100 destek verdiği bu can sıkıcı duruma, Google'ın yeniden yönlendirmeleri engelleme planı üç bölümden oluşacak; ilk başta, reklamların, tıklanmadıklarında başka bir siteye yönlendirilmesini engelleyecek ve kullanıcıya yönlendirmenin engellendiği beliritilecek. Daha sonra, ters bir pop-up gibi davranan yönlendirme türünü engellemeye başlayacak; bir reklama tıklanıldığında tıklanan reklam yeni bir sekmede açılacak. Google bunun "etkili bir şekilde Chrome'un açılır pencere engelleyicisinin bir manevrası" olduğunu ve orijinal sekmenin yönlendirilmesine engel olmaya başlayacağını düşünüyor.

Google daha sonra video gibi görünen ancak oldukça hain bir şekilde kullanıcıyı farklı websitelerine yönlendiren sitelere de el atacak. İlk iki değişiklik, Chrome 64 ve 65 güncellemelerinin bir parçası olarak gelecek. Chrome 64, şu anda beta aşamasında ve 2018 yılının ilk aylarında herkes tarafından kullanılabilecek. 

Üçüncü değişiklik ise Ocak ayında faaliyete geçecek. Google, bugün site sahiplerinin web sitelerinin uyumlu olup olmadığını kontrol etmelerini sağlamak için yayınladığı "Kötü Muamele Deneyimleri Raporu" adlı bir araçla sistemi en iyi hale getirmeye çalışacak. Eğer yönetmeliğe uygun olmayan site olursa Chrome 30 günlük bir ceza uygulayacak. Sizce de harika bir karar olmamış mı? Şahsım adına ben sonuna kadar destekliyorum. Ya siz?


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.