Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Ehliyet Sınavlarında Tablet Dönemi Başlıyor

Ehliyet sınavı uygulamalarında yeni sistem 2018 yılında başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığıtarafından uygulanacak direksiyon sınavı değer...

...

Ehliyet sınavı uygulamalarında yeni sistem 2018 yılında başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığıtarafından uygulanacak direksiyon sınavı değerlendirmeleri, pilot bölge uygulamasının ardından tablet bilgisayarlar ile yapılacak.

Anadolu Ajansı'nın yaptığı habere göre, 2018 Ocak ayında Ankara'da yapılacak pilot uygulamanın ardından Türkiye genelinde kademeli olarak direksiyon uygulama sınavlarında tablet kullanımına geçilecek. Yeni düzenleme sayesinde uygulama sınavlarında her aday için 3 nüsha olarak temin edilmesi gereken kağıt formların bedelinin sürücü kursları üzerinde oluşturduğu maliyet ortadan kaldırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, "Bu sayede sınav komisyonları, değerlendirmelerini tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirecek, adayların sınav başarı durumları elektronik ortamda ve anlık olarak merkezi modüle iletilmiş olacak" dedi. Şamlıoğlu ayrıca, tüm illerde e-sınav salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu yazılı sınavlarının da bilgisayar üzerinden yapılacağını bildirdi.

Umarız Türkiye'de trafik ve sürücü eğitimlerinde kalite giderek artar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.