Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google 20 Bin Kadına Türkiye'de Teknoloji Eğitimi Verecek

Teknoloji devi olarak bilinen Google , Türkiye'de çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Bet...

...

Teknoloji devi olarak bilinen Google, Türkiye'de çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Google'ın Türkiye'den 20 bin kadına eğitim vereceğini söylerken, öncelikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki kadınların seçileceğini ifade etmiş.
Diğer yayın organlarından aktarılan bilgilere göre, Google'ın Türkiyedeki yöneticiler ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiği ve projenin hayata geçirilme yöntemi görüşülmüş.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Google ile ortak bir çalışma yapıldığını ve 20 bin kadına teknoloji eğitimi verileceğini söylenmiş. "Hatta Google yöneticileri, bu sayıyı az bulmuşlar, daha da artırmayı planladıklarını belirtmişler. Doğu ve güneydoğudaki kadın girişimcilere öncelik verilecekmiş."

Kadınların bu  eğitim sonunda kendi yaptıkları ürünlerini e-ticaret yoluyla pazarlayabileceklerini ifade edilmiş. Proje dahilinde kadınlara internet üzerinden satış yapmaları konusunda eğitim verileceği, böylelikle yaptıkları ürünleri Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir tarafına ulaştırabilecekleri" konuşulmuş.

Kadınlar arasında bilgisayar kullanımının arttığının dikkatini çeken Türkiye tarafındaki yönetici, şu anda kadınlarda bilgisayar kullanımının yüzde 60, erkeklerde yüzde 76 civarında olduğu, Bu oranın verilecek eğitimlerle arttırmayı düşündükleri ifade edilmiş. Önümüzdeki yıl yöneticileri kadın olan firmalara pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirten Türkiye yöneticisi, bu şirketlerin e-ticaret sitelerine ücretsiz kayıt olabileceğini söylerken, çalışmalarında Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütüleceğini ifade etmiş.

Sonuç; Hiçbir bakanlık bu çalışmayı ben yaptım bak nerelere geldik diye üstlenip hava yapmasın. Google bu çalışmalara yıllar öncesinde başladı ve halende Dijital ortamda devam ettiriyor. Biz Türkiye de Bakmak ile Görmek arasındaki farkı henüz anlayamadığımız için Tepemizde Dünyayı aydınlatan Ay'ı da anlamaya çalışıyoruz. Her ne kadar anlayabildiysek..!

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.