Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Bloguna Yazar Ekleme

Wordpress içerik sağlayıcıları tarafından barındırılan " wordpress.com " Subdomain uzantılı tüm Blog kullanıcıları web siteleri...

...

Wordpress içerik sağlayıcıları tarafından barındırılan "wordpress.com" Subdomain uzantılı tüm Blog kullanıcıları web sitelerine Yazar, Editör ve Yönetici, rolünü  Nasıl 
Ekleyebilir? Detayları bu makaleden takip edebilirsiniz.

Wordpress blog’a yazar, yönetici ekleme konusunda bir okuyucum soru sorup yorum yazmıştı. Yazar, Editör ve Yönetici, ekleme ve bu yetkilerin ne olduğunu aşağıda okuyabilirsiniz.

Wordpress bloguna Yazar, Editör ve Yönetici, rolü Ekleyin.

Yapılacak işlemler:

1. Wordpress Blog kumanda paneline giriş yapın.

2. Kullanıcılar sekmesine tıklayıp açın. 


3. → Veya Yeni Davet tıklayın.
4. 10 kişiye kadar kullanıcı davet edebileceğiniz üst bölüme, davet edeceğiniz kişilerin e-mail adres bilgilerini virgülle ayırarak yazın. Bir kişi ekleyecekseniz virgül kullanmayın.


5. Konum kısmından yetki verin. (Yazar, yönetici, editör, içerik sağlayıcı,)

6. Hemen alt kısımda mesaj kısmına emal'inizle ilgili bir Not yazabilirsiniz.

7. Davet gönder sekmesine iletinizi göndermek için tıklayın.

8. Daha önceden eklediğiniz ve yetkilendirdiğiniz kişiler en alt sekmede görülecektir.

AdnanGuney.wordpress.com

Blogunuza Yeni Kullanıcılar Davet Edin

Uyarı: Blogunuza yeni bir yönetici kullanıcı eklerken çok dikkatli olun. Tüm yetkilere sahiptir. Güvenmediğiniz kişileri atama yapmayın.

Roller Hakkında Bilgi:

1.  Abone: Kullanıcınızı abone olarak belirlerseniz, bu kişi sadece blogunuza yorum yazabilir. Yani blogunuzdaki yazılar ile ilgili herhangi bir şey yapamaz. Dolayısıyla blogunuza yazar bulduğunuz zaman o kişiye abone yetkisi vermemelisiniz.

2. İçerik Sağlayıcı: İçerik sağlayıcılar, yönetim panelinden yeni yazı oluşturabilir ancak yayınlayamazlar. Yani yazılarını taslak şeklinde oluşturup, sizin onayınızı beklerler. Blogunuza yeni bir yazar bulduğunuzda, yetki seviyesini içerik sağlayacı olarak belirlemenizde fayda vardır. İlk zamanlar kontrolü elde tutmanız gerekir.

3. Yazar: Eğer yazarınıza Yazar yetkisi verirseniz, bu kişi kendi yazılarını yayınlama yetkisine sahip olur. Yazılara etiket koyabilir, ketegori ekleyebilir hatta bir süre sonra yazdığı yazıyı yayından da kaldırabilir. Yazar statüsü, içerik sağlayıcısının bir üst seviyesidir.

4. Editör: Editör, yazardan farklı olarak yetkisini tüm yazılar üzerinde kullanabilir. Blogunuzdaki tüm yazıları silebilir, yazıların etiketlerini veya kategorilerini düzenleyebilir. Yazarınıza editör yetkisi verirken 2 kere düşünün. Çünkü bu yetki çok kritiktir.

5. Yönetici: Adından da anlaşılacağı gibi, Yönetici her şeyi değiştirme veya düzenleme yetkisine sahiptir. Blogunuzu ilk oluşturduğunuzda size yönetici yetkisi verilir. Blog sahipleri veya ortaklarınını kendilerinden başka hiç kimseye yönetici yetkisi vermemelerinde fayda vardır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.