Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome’da reklam engelleme dönemi başladı

Chrome'un reklam engelleyicisi nasıl çalışacak? Daha önce açıklandığı üzere Google Chrome’un dahili reklam engelleyicisi bugün devre...

...
Chrome'un reklam engelleyicisi nasıl çalışacak?
Daha önce açıklandığı üzere Google Chrome’un dahili reklam engelleyicisi bugün devreye giriyor. Chrome’un reklam filtreleme sistemi aracılığıyla, kullanıcıları rahatsız eden reklamların engellenmesi ve web sitesi sahiplerinin bu tip reklamlara yer vermekten vazgeçirilmesi hedefleniyor.
Google’ın tüm reklamları engellemek gibi bir amacı bulunmuyor. Chrome’un reklam engelleyicisi, Daha İyi Reklamlar Koalisyonu tarafından belirlenen standartları durmaksızın ihlal eden reklamları (tam sayfaotomatik ses ve video oynatan ya da yanıp sönen reklamlar gibi) devre dışı bırakmaya yönelik çalışacak.
Chrome’un reklam engelleyicisi hem masaüstü hem de mobil tarayıcıda kullanılacak ancak mobil tarayıcı konusunda Google daha agresif bir tutum sergileyecek. İçerik yüklenmeden önce geri sayım yapan, pop-up formatında olan, otomatik ses ve video oynatan ve kapanmak bilmeyen inatçı reklamların hem masaüstü hem de mobilde engellenmesi hedefleniyor. Mobil tarayıcıda ise geri sayım yapmasa bile içerikten önce beliren reklamların önüne geçilmesi planlanıyor.
Reklam deneyimi konusunda yaşanan problemlerin büyük çoğunluğunun web sitesi sahiplerinin kontrolünde olduğunu söyleyen Chrome Mühendislik Müdürü Chris Bentzel, bu gerçekten yola çıkarak Google’ın kötü reklamlarla mücadelede üç aşamalı bir yol izleyeceğini söyledi. Buna göre, Google ilk olarak web siteleri değerlendirmeye alacak, ardından konu ile bilgilendirmede bulunacak ve son çare olan engellemenin dayatılmasından önce web sitelerine durumun düzeltilmesi için zaman tanıyacak. Kötü reklam deneyimine yol açan bir web sitesindeki reklamlar, durumu düzeltilmemesi durumunda, yapılan uyarının ardından 30 gün sonra engellenmeye başlayacak.
Reklam engelleyicisi masaüstünde tarayıcının adres çubuğunda, mobil tarayıcıda ise ekranın alt tarafında yer alacak. Hem masaüstü hem de mobil kullanıcılar, otomatik olarak kısıtlanan web sitelerindeki reklamları görüntüleyebilme seçeneğine de sahip olacak.

Google’a göre reklam engelleyicisinin asıl amacı web reklamlarının geliştirilmesi. Daha iyi reklam standartlarına uymayan web sitelerinin yüzde 42’sinin durumlarını şimdiden düzelttikleri de belirtiliyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.