Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

e-Devlet soyağacı sorgulama işlemi yapılabiliyor mu? Açıklama geldi!

e-Devlet alt üst soyağacı sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet kapısı dün alt üst soyağacı sorgulama işlemini hizmete sundu. 1800...

...
e-Devlet alt üst soyağacı sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet kapısı dün alt üst soyağacı sorgulama işlemini hizmete sundu. 1800'lü yıllara kadar soyağacını öğrenebilme imkanı milyonları cezbetti, e-Devlet sistemi yoğun talebi karşılayamadı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü konuya ilişkin bugün açıklama yayınlandı. 
Şuan e-Devlet alt üst soyağacı sorgulama işlemi vatandaşların taleplerini gecikmeli ve kesintili bir şekilde karşılayabiliyor. İşte ayrıntılar.
e-Devlet kapısı dün vatandaşlara soyağacını kolaylıkla sorgulama hizmeti sunmuştu. Bu hizmet o kadar yoğun bir ilgi ile karşılandı ki sistem talepleri karşılayamadı. Vatandaşlar e-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama sayfasına giriş yapınca karşısına “Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır.” uyarısı çıktı. Şuanda e-Devlet alt üst soyağacı sorgulama hizmeti gecikmeli olarak devam ediyor. e-Devlet alt üst soyağacı sorgulama işlemini nasıl yapacağını merak eden vatandaşlar sorularının yanıtını haberde bulabilirler.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:

“08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2018 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.Kamuoyuna saygıyla arz ederiz. ” E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA EKRANI

E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Vatandaşlar kullanıcı adı ve şifreleriyle E Devlete giriş yaptıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmetini kullanabiliyor. Sisteme giren vatandaşlar “belge oluştur” diyerek geçmiş yıllara ait soy ağaçlarını görebiliyor. Kısa yoldan sorgulama sayfasına ulaşmak için arama kısmını da kullanabilirsiniz. (Aşağıdaki görseldeki gibi…)

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPMAK GEREKİR?
Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.

Kaynak:http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/e-devlet-alt-ust-soyagaci-sorgulama-milyonlar-akin-etti-e-devlet-kilitlendi-2212734/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.