Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Diş ipi ne zaman ve Ne sıklıkla kullanılır?

Diş ipi kullanımı; Diş ipi fizyolojik diastema olarak bilinen diş arası boşluklarının kapanmasından itibaren kullanılması gereken bir di...

...
Diş ipi kullanımı; Diş ipi fizyolojik diastema olarak bilinen diş arası boşluklarının kapanmasından itibaren kullanılması gereken bir diş bakım ürünüdür. Diş ipi diş aralarında kalan yemek artıklarının ve bakterilerin temizlenmesinde kullanılır. Ağızda kötü kokuya neden olabilen bakteriler ve yemek artıkları dişlerin arasına yerleştiğinde diş fırçası ile kolayca çıkmayabilir burada diş ipi kullanımı gerekmektedir.

Diş ipi ne zaman kullanılmalıdır

Diş ipi her gün dişleri fırçaladıktan sonra kullanılmalıdır. Sonuçta diş arası temizliği olduğu için her gün kullanılmasında fayda vardır. Diş ipi kullanımı diş çürüklerinin ve ağız kokusunun önüne geçer.

Diş ipi nasıl kullanılır?

Diş ipleri kullanım kolaylığı açısından ve yapı açısından bir kaç çeşit de bulunabilir. Kullanım kolaylığı açısından çatal şeklinde bulunan diş ipleri arka dişleri temizleme, saplı kısmı ile tutma ve diş aralarını daha kolay temizleme açısından son dönemde tercih edilenlerdendir. Genellikle makaraya sarılmış bir şekilde bulunan diş ipleri kullanılmaktadır. Bu diş ipleri naylon ve tek filamanlı olarak üretilmektedir. Sarılmış bir şekilde bulunan diş ipleri en az 10 santimetre koparılmalı, iki elinizin iki parmağı ile tutulmalı ve işlerin arasında ileri geri hareketlerle diş araları temizlenmelidir.

Diş ipi doğru ve düzenli kullanıldığında diş çürüklerini ve ağız kokusunu en aza indirir. Diş ipi seçimi yaparken genellikle naylon ve ince iş ipleri seçilmelidir. İplik ve kalın diş ipleri dişlerde hassasiyet oluşmasına neden olabilir. Diş ipini iki dişin arasında geçirildiğinde ileri geri hareket yaparken zorlanmamalıdır. Eğer bu hareket esnasında zorlanıyorsa o diş ipini kullanmamanız da fayda vardır.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullandığınız diş ipi diş arasındaki bakterilerin açığa çıkmasını sağlar ve ağız içinde dağılmasına neden olabilir bu nedenle diş ipi kullandıktan sonra eğer ağızda bir koku hissi varsa dişlerini tekrar fırçalamak da fayda vardır.

Son olarak bir diş arasını temizleyip diğer diğer diş arasına geçtiğinizde diş ipinin kullanılmayan temiz tarafını kullanın. Diş ipini dişinizin arasından çıkarırken ileri geri hareketlerle yukarıya doğru çıkarın.

Diş İpi Çeşitleri Nelerdir?

Diş ipi çeşitleri üretici firmalara göre farklılıklar göstermektedir.

Oral- B firmasının ürettiği diş ipi çeşitleri;
Pro ExpertClinicLine Diş İpi
EssentialFloss Diş İpi
SuperFloss Diş İpi
Satin Tepe Diş İpi
Naneli Mumlu Diş İpi
Sensodyn Firmasının Ürettiği Diş İpleri;
GentleFloss Diş İpi
GentleTape Diş İpi
ExpandingFloss Diş İpi
FibaClean Diş İpi
Colgate Firmasının Ürettiği Diş İpleri;
Colgate Optik Beyazlık
Total Naneli Diş İpi
Farklı farklı firmalar tarafından üretilen diş ipleri kalite açısından farklı olabilmektedir. Bu nedenle ağız sağlığı açısından diş ipleri arasında hangisi en kaliteli ise o marka diş ipi tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.